BAFRA'MIZIN MİMARİSİNİ MASAYA YATIRDIK

BAFRA'MIZIN MİMARİSİNİ MASAYA YATIRDIK
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, şehrin bu günü ve geleceği adına farklı kurum ve isimlerle bir araya gelerek fikir alış verişine devam ediyor.

Daha önce ilçede görev yapmış Belediye Başkanları başta olmak üzere çok sayıda kurum ve meslek temsilcileri ile bir araya gelerek, ilçenin sorun ve beklentileri hakkında toplantılar yapan Başkan Kılıç, İlçede görev yapan; İnşaat Mühendisleri, Mimarlar, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Harita Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Jeofizik Mühendisleri, Şehir ve Bölge Plan Mühendisleri yetkilileri  ile birlikte istişarede bulundu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “Uzun zamandır planladığımız bir toplantı idi. Bugüne kadar değişik kesimler ile böyle istişare toplantıları yapmaya çalışıyoruz. Burada ki amacımız şehrimiz ile ilgili, Bafra’mız ile ilgili neler yapabiliriz, ne tür düşünceler olabilir sorusuna cevap bulmaya çalışıyoruz. Amacımız faydalı olan fikirleri ortaya çıkartmak.

 

Başlangıçta Bafra’mızda daha önceden görev yapmış belediye başkanlarımızla bir araya geldik. Kendilerinin fikirlerini ve düşüncelerini dinledik. Çok da güzel oldu. Sağ olsunlar davetimize icabet ettiler. Buradan yola çıkarak yine merkez mahalle muhtarlarımızla beraber olduk. İstişarelerde bulunduk. Muhtarlarımızdan da gerçekten güzel fikirler çıktı. Tabi biz muhtarlarımızın kendi mahalleleri ile ilgili isteklerini dinledik, notlarımızı aldık. Bunun peşinden yani merkez mahalle muhtarlarımızdan sonra diğer mahalle muhtarlarımızla bir araya gelmeye başladık. 140’a yakın mahalle muhtarını bir araya toplayarak saatlerce konuşup dağılmak istemedik. Çünkü böyle toplantılarda bir sonuç çıkmıyor. Daha küçük gruplarla yapılan toplantılar daha verimli oluyor. Onun için ayrı ayrı gruplar halinde toplantılarımızı yapıyoruz. Bu gruplardan ilki ile toplantımızı gerçekleştirdik.

 

Biz AR-GE bölümümüzde çalışan arkadaşımızla biz bir çalışma başlattık. İnşallah ileride sivil toplum kuruluşlarımızı da işin içerisine katarak ilçemiz için önemli projeler geliştireceğiz.

 

Özellikle Bafra’da harita mühendisi, şehir planlamacı, jeoloji mühendisi, makine mühendisi, mimar, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi, yani kısaca mühendis gruplarımızla bir araya gelmek istedik. Buradaki amacımız ilçemiz ile alakalı önerilerinizi ve fikirlerinizi dinlemek, sizlerin bakış açısıyla değerlendirmede bulunmak istedik. Bu toplantıdan çok faydalı fikirler ve düşünceler çıkacağına inanıyorum. Bafra’mız için en acil ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapmalıyız. Kısaca ortak aklı ortaya çıkararak inşallah Bafra için doğru olanı yapmaya çalışırız. Bu toplantı ilk olacak ama budan sonra zaman zaman bu toplantıları yapmayı sürdüreceğiz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.