AYVACIK’TA O PROJE TAMAMLANDI

AYVACIK’TA O PROJE TAMAMLANDI
Erasmus Plus projesi tamamlandı

Ayvacık Halk Eğitim Merkezi’nin ortak kurum olarak yer aldığı ve iki yıldır uygulanmakta olan Erasmus Plus projesi tamamlandı. Limburg Üniversitesi akademisyenleri, projenin öğrencilere neler kazandırdığını belirlemek üzere alan taramasına başladı

Ayvacık Halk Eğitim Merkezi’nin ortak kurum olarak yer aldığı ve iki yıldır uygulanmakta olan Erasmus Plus projesi, geçtiğimiz haziran ayında Londra’da düzenlenen konferans ile son buldu. Burada yapılan konferanstan sonra Ayvacık'ta alan taraması başlatıldı.

ALAN TARAMASI YAPILDI

Projenin Türkiye irtibat sorumlusu İlknur Kulalı, Belçika UC Limburg Üniversitesi tarafından koordine edilen projenin amacının, öğrencilerin 21. Yüzyıl becerilerini edinebilecekleri eğitim ortamları oluşturmak ve öğretmenleri bu eğitim ortamlarını sağlayacak becerilerle donatmak olduğunu, bu amaçla Limburg Üniversitesi akademisyenleri tarafından, projeye ortak olan eğitim kurumlarında alan taraması yapıldığını söyledi. Kulalı, "Mevcut eğitim ortamlarının öğrencilere gelecekteki iş dünyasının istihdam kriterlerini karşılayacak becerileri ne ölçüde verebildiği araştırılacak" dedi.

‘PROJELERE DESTEK OLACAĞIZ’

Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan Arslanbay, "Ayvacık Halkına hizmet etmek adına ulusal ve uluslararası projelere imza atmaya devam edecektir.  Projelerimizde bundan sonraki önceliklerimizi, şehrimizi doğa turizmine kazandırmak adına belirleyeceğiz" derken, Ayvacık Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak ise, "Şehrimizin kalkınması, gelişmesi, kültürel düzeyde isim sahibi olması en önemlisi de eğitimi için yapılacak olan bütün projelere destek olacağız. Projenin ana teması olan, çocuklarımızı 21. Yüzyıl donanımına sahip bireyler olarak yetiştirmek adına çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.