Avrasya Tüneli'nde Tarihi Gün

Avrasya Tüneli'nde Tarihi Gün
Başbakan Ahmet Davutoğlu Avrasya tünelinin kazı çalışmalarına katıldı. Yapılan son hamke ile ilk defa Asya ve Avrupa deniz altından birbirine bağlanmış oldu.

Çalışmalara katılşan Davutoğlu emeği geçen herkese teşekkür etti.

Avrasya Tüneli Projesi'nde (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi), TBM (tünel açma makinesi) diye adlandırılan makineyle deniz altında delinen tüneldeki kazı işlemi bugün tamamlandı.

ASYA KITASINDA YAKASINDA BAŞLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Nisan 2014'te Asya yakasında başlayan kazı çalışmaları, bugün saat 15.00'da Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle Avrupa yakasında sonlandırıldı. Proje için özel olarak üretilen ve İstanbul Boğazı altında 3, 344 kilometrelik alanı kazarak ilerleyen tünel açma makinesiyle iki kıta deniz tabanı altında birleştirilmiş oldu. Böylece Türkiye, tünelcilik teknolojisinde çığır açan Avrasya Tüneli ile dünyanın en başarılı mühendislik eserlerinden birisine sahip olacak.

İstanbul'un trafik sorununun çözümüne ve İstanbul Boğazı karayolu geçişine katkı sağlamak amacıyla yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen projede İstanbul Boğazı altındaki tünel açma çalışmaları, 19 Nisan 2014'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Haydarpaşa şantiyesinde düzenlenen törenin ardından başladı.

TRAFİĞİN EN YOĞUN OLDUĞU NOKTA 15 DAKİKAYA İNECEK

Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek Avrasya Tüneli ile İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergahta yolculuk süresi 15 dakikaya kadar inecek, güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlanacak. Sözleşme gereği Ağustos 2017'de hizmete girmesi planlanan projenin bitiş tarihi, Başbakan Davutoğlu ve Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın 13 Eylül 2014'te proje alanına yaptıkları ziyaret sırasında Aralık 2016'ya çekilmişti. Bu hedef doğrultusunda yüklenici firma çalışmalarını sürdürüyor. Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.