ATATÜRK'Ü DUALARLA ANDILAR

ATATÜRK'Ü DUALARLA ANDILAR
Balkan Türkleri Atatürk’ü dualarla yad etti

Samsun Balkan Türkleri Derneği büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. Yıldönümü vesilesiyle 10 Kasım akşamı dernek binasında dua ve Atatürk konulu sunum düzenledi. 

Samsun Balkan Türkleri Derneği Atatürk’ün vefat yıldönümü vesilesiyle düzenlediği dua ve konferans programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa dernek yönetimi, dernek üyeleri, mübadil dernek başkanları, davetliler ve misafirlerin yanı sıra CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin’de katıldı.

10 Kasım akşamı Samsun Balkan Türkleri Derneği binasında düzenlenen program Dernek Başkanı Cihat Yılmaz’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından ilk olarak Emin Demir Atatürk’ün ruhu için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mucize Ünlü Atatürk konulu sunumunu geçekleştirdi.

Programla ilgili açıklama yapan Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, ‘’Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78.  Yıldönümünde dualarla anmak için böyle bir program tertip ettik. Programımıza Emin Demir hocamızın ilk olarak Atatürk’ün ruhu için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etmesi ile başladık. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mucize Ünlü Atatürk konulu sunumuyla devam ettik. Atatürk onlarca askeri ve siyasi başarıları ile tüm dünyanın takdirini kazanmış saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. 10 Kasım tarihleri Atamızı anmak değil onun anlamak ve bıraktığı mirasa sahip çıkma günüdür. Bizde duanın ardında Atatürk konulu bir sunumla programımızı tamamladık. Bundan böyle her 10 Kasımda daha geniş ve daha kapsamlı bir program gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Dernek binamızda gerçekleştirdiğimiz programımıza katılan herkese yönetim kurulu, üyelerimiz ve şahsım adına teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu. Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.