ATAKUM HEM’DEN TÜRKÇE ŞÖLENİ

ATAKUM HEM’DEN TÜRKÇE ŞÖLENİ
Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan “Yabancılar İçin Türkçe” kurslarına katılan kursiyerlerin hünerlerini sergilediği ‘Türkçe Şöleni’ büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

img-5621.jpg

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde gerçekleştirilen programa Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Kurum Müdür ve Müdür Yardımcıları, usta öğreticiler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

img-5623.jpg

ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORUZ

Açılış konuşması yapan Kurum Müdürü Hasan Tanrısever,  “Ülkelerindeki karışıklıklar ve iç savaşlar nedeniyle doğup büyüdükleri toprakları terk ederek güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’ye sığınan mülteci kardeşlerimiz ülkemize uyum sağlamak için kurslarımıza yoğun talep göstermektedirler. Ağırlıklı olarak Iraklı ve Suriyeliler olmak üzere; Somali’den Yemen’e, Rusya’dan Nepal’e kadar 42 farklı milletten 959 yabancı uyruklu kursiyer kurslarımıza katıldılar” dedi.

img-5626.jpg

‘Türkçe Şöleni’ etkinliğinde şiir dinletisi, dans gösterileri, skeçler, koro ve solo şarkılar ile yeteneklerini sergileyen yabancı uyruklu öğrenciler, Türk kültürünü yansıtan gösterileri ve söyledikleri türkülerle izleyenlerden büyük alkış aldı. Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.