Atakum Anadolu İHL Öğrencileri, Uluslararası Proje Olan TED-X TEEN Etkinliği Düzenledi

Atakum Anadolu İHL Öğrencileri, Uluslararası Proje Olan TED-X TEEN Etkinliği Düzenledi
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri,3. kez Uluslararası Proje Olan TEDxTeen etkinliği düzenledi

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri,3. kez Uluslararası Proje Olan TEDxTeen etkinliği düzenledi. Dünya gündemini yakından ilgilendiren konuları 5-15 dk arasında İngilizce olarak anlatan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, dil projelerine ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Er, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Erasmus+KA2 “Be İnteresTED” “İlgili ol” projesinde öğrenciler, müzik, arabalar, teknoloji bağımlılığı, pozitif düşünce gücü, değişim, yapay zekâ, liderlik sırları, renkler, hastalıklar, zaman, zamansızlık konularını İngilizce olarak anlattılar. TEDxTeen etkinliğini değerlendiren öğrenciler düşüncelerini aktardılar:

Vahide Nur Kayar: Okulumuzun yer aldığı Uluslararası Ted projesi öğrencilerin fikirlerini düşüncelerini özgür bir şekilde İngilizce olarak topluluğun önünde ifade etmesini sağlayan bir projedir. Liderlerimizle birlikte explorationlarımızı tamamladık. Bu projeyi 6 ülkeyle birlikte yürüttüğümüz için geçen dönem bu ülkelerden öğretmenleri okulumuzda ağırladık onlara Ted konuşmaları yaptık. 2. Dönem de ayrıca Letonya yolculuğumuz vardı, yine orda çeşitli workshoplardaTed konuşmaları gerçekleştirdik. Ben de Ted konuşması yaptım. Bu sayede dünyanın farklı yerlerinden gelen öğretmenler öğrencilerle fikirlerimizi paylaşabiliyoruz. Onların da fikirlerini dinleyebiliyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki ideasworthspreading.

Zehra İnan: Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ted X TEEN projesi 2 yıldır sürdürdüğümüz benimde içinde yer aldığım çok mutlu olduğum ve onur duyduğum bir proje. Bu kadar seyircinin karşısında topluluğun önünde düşüncelerini, bildiklerini ve paylaşmaya değer gördüğün bilgileri İngilizce olarak aktarmak çok mutluluk verici. İngilizce sunum yapmak öz güven duygumu arttırdı. Biz bu proje ile 6 ülkeden öğretmenler ve öğrenciler ağırladık ayrıca geçen hafta Letonya’ya gittik. Bu proje bize dil tecrübesinden çok daha fazlasını kattı. Farklı kültürlerle bir araya gelme ve yeni arkadaşlıklar edinme fırsatımız oldu. Okulumuz öğrendiğimiz dili hayata geçirme fırsatı verdi. Bu projeyi gerçekleştiren öğretmenlerime çok teşekkür ederim.

Abdulkadir Moral:Öncelikle çok mutluyum bu organizasyonda görev aldığım için. Okuldan aldığımız İngilizce eğitiminin yanında bu gibi faaliyetlerle İngilizcemizi geliştirme fırsatı bulmak ve fikirlerimizi karşımızdaki bir topluluğa iletmek bizim için gerçekten büyük bir fırsattı .Bu fırsatı bize sunan başta okul idaremize koordinatörümüze öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.

Ted X TEEN etkinliğinde teşekkür konuşması yapan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu, “ Bu organizasyonda çok ciddi alın teri, yürek teri var. Bu projenin kusursuz bir şekilde yürütülmesinde ve bu noktaya gelmesinde emeği geçen TED kulübü danışman öğretmen ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum.  Böyle projelerde yer aldıkça okulumuz adına, bugün ve gelecekteki öğrencilerimiz adına, ilimiz adına, ülkemiz adına çok daha güçlü olacağız.” diye konuştu. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.