Astımın Habercisi...

Astımın Habercisi...
Öksürük nöbetleri astım habercisi olabilir

Alerji yapıcı maddeler astım yapıyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman hekimleri, ev içi alerji yapıcı maddelerin çocuklarda öksürük nöbetlerine yol açarak nefes alıp vermede güçlük yarattığını bununda astım hastalığını ortaya çıkarabileceğini mutlaka uzmanlar tarafından tedavisinin yapılması gerektiğini söylediler.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman doktorlarından astım belirtileri ve astım tedavisi hakkında bilgiler verdi.
Astım hastalığı, çocuklarda sıkça görülen kronik hastalıklarından biridir. Uzun süreli bir hastalık olması ve zaman zaman solunum krizleri oluşturması nedeniyle, hastalar sık sık hastaneye götürülerek bazen de yatırılarak tedavileri edilmektedirler.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman hekimleri astım belirtileri ve astım tedavisi ile ilgili şunları söylediler; ‘Astım, zaman zaman solunum güçlüğü krizleriyle ortaya çıkar. Çocuklar, özellikle nefes vermede güçlük çeker. Tıkanma hissi, göğüste sıkışma, tekrarlayan balgam ve öksürük tabloya eşlik eder. Nöbetlerin süre ve sıklığı çocuktan çocuğa değişmekle beraber, astımlı çocukların solunum güçlüğü atakları ve öksürük nöbetleri geceleri daha belirgin olur. Bazen de astım solunum güçlüğü olmaksızın sadece tekrarlayan öksürükle kendini belli eder. 

Astım hastalığının belirtileri
Çocukluk çağında astım yüzde x90 oranında alerjik kökenlidir. Ev içi alerji yapıcı maddelerin bronşlarda yarattığı hassasiyet; soğuk hava, egzersiz, solunum yolu enfeksiyonları, kimyasal kokular, hava kirliliği ve sigara dumanı gibi uyaranlarla temas sonucu astım belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Bunun yanında alerjik olunan maddeye bir anda aşırı maruz kalmak da öksürük, hırıltı, nefes darlığı belirtilerine yol açabilir.

Astık tedavisi nasıl yapılır
Astım tedavisinin amacı, atakların şiddet sayısını azaltma, çocuğun yaşına uygun fiziksel aktivitesini sağlamak ve bu süreç içinde çocuğun ruhsal ve bedensel etkilenmesini önlemektir. Tedavide alerjik etmenlerden ve sigara dumanından uzak durmak lazım ve önerilen ilaçları önerilen dozlarda düzenli olarak kullanmak çok önemlidir. Bazı durumlarda aşı tedavisi de yararlı olabilir. Ancak, bu uzun süreli tedavi yöntemi mutlaka uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Akarlardan kaçınmak büyük sorun olmaktadır. Bunun için yatak odalarından halıların kaldırılması, sık sık temizlik yapılması, tüylü oyuncakların kaldırılması ve yatak takımlarının değiştirilmesi önerebilir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.