ASLAN PAYI EĞİTİME

ASLAN PAYI EĞİTİME
Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Ak Parti hükümetlerinin bütçede aslan payını eğitime ayırdığını ifade etti.

Ahmet Yeni, “Yaptığımız tüm bütçelerde en faza ödeneği eğitime ayırdık. Bu yılda öyle olacak. Çünkü geleceğin inşası ancak eğitimle mümkün olur. Biz 2023 lerin 2071 lerin Türkiye'sini hayal ediyoruz. Bu sebeple eğitimi çok önemsiyoruz. 2003 yılında uygulamaya koyduğumuz Ücretsiz Ders Kitabı projesiyle Öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki bütün engelleri kaldırdık. Ailelerin yükünü hafifletmek için ciddi bir irade ortaya koyduk. İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla şartlı eğitim yardımını başlattık.


ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ ÇOK AZALDI
12 yılda Samsun'a eğitim yatırımı olarak yaklaşık 700 milyon TL harcama yaptık. İki bin altı yüzün üzerinde yeni derslik inşa ettik. Öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük. 2002'de sınıflarda 34 öğrenci varken bugün bu sayı ortalama 25'e düşmüş durumda. Eğitim öğretimin vazgeçilmez öğesi öğretmenlerimiz. 12 yılda Samsun'a altı binin üzerinde öğretmen atadık. Öğretmen açığı bakımından en sıkıntılı ilçemiz olan Vezirköprü'de dahi son atamalarla öğretmen açığı kapandı. Ocak-Şubat gibi yapılacak 15 bin öğretmen atamasında da eksik olan öğretmen sayımızı tamamlamaya çalışacağız.


İMAM HATİP SAYISI ARTTI
Hükümetin İmam Hatiplerle ilgili düzenlemesi sonrası imam hatip sayısının ülke genelinde büyük bir artış gösterdiğini dile getiren Yeni, “Samsun'da da imam hatip sayısı hızlı bir şekilde artış gösterdi. Çünkü halkımızın bu okullara büyük bir teveccühü var. Yoğun talebi karşılamak için disiplinli bir çalışma yaptık ve hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmadık. Şimdi hemen hemen tüm ilçelerimizde imam hatip inşaat ya da projesi var. 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalıştığımız okullar var.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.