ARTRİT VE GRİP AŞISI UYARISI

ARTRİT VE GRİP AŞISI UYARISI
Büyük Anadolu Hastaneleri'nden "Artrit" ve "Grip Aşısı" uyarısı

 

 

 

 

 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde vatandaşlara 12 Ekim Dünya Artrit günü dolayısıyla ve grip aşının öneminin anlatıldığı bilgilendirici broşürler dağıtıldı, uyarıcı afişler asıldı.

Artrit hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde vatandaşlara broşürler dağıtıldı, bilgilendirici afişler asıldı. 

Vücut tarafından üretilen, eklemlerde meydana gelen iltihabik bir durum olan Artrit; Ayak bileği, diz, el bileği vb. eklemlerin iltihaplanması ile birlikte şişme, sertleşmeye yol açan ciddi bir hastalıklara ve eklemlerde ağrı gibi durumlara neden olabilir. 

Romatizmal artrit, Travmatik artrit, Osteoartrit (Eklem Artriti),  Bakteriyel artrit, Kimyasal veya Hormonal düzen bozukluğundan kaynaklanan artrit ve Gut artriti  olarak 6 grupta toplanır.

Artrit tedavisinde kullanılan yöntemler ağrıyı gidermeye, iltihabı ve eklem hasarını azaltmaya ya da durdurmaya yöneliktir. Tedavide asıl amaç hastanın yaşam kalitesini artırmaktır. Doktor hasta iletişiminin kuvvetli olması ve egzersizin sürdürülmesi başarının artmasına yardımcı olur. Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek, sağlıklı beslenmek, güç ve dayanıklılık kazanmak, iyi dinlenmek artrit ile yaşamı kolaylaştırır.

ASTIMLI ÇOCUKLARDA GRİP AŞISI

Havaların soğuması ile birlikte özellikle çocuklarda nezle ve grip vakaları da artmaya başladı. Çocuklarda peş peşe hapşırma, boğazda kaşıntı, burun tıkanıklığı, gözde sulanma gibi belirtiler varsa hiç geç kalmadan mutlaka bir uzman doktor tarafından muayene edilmesi gerekmektedir.

Mevsim değişikliklerinde özellikle astımlı çocuklarda görülecek ataklara karşı ve grip aşısı konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Astım günümüzde çocuklarda en sık görülen kronik bir hastalıktır. Sık sık grip olan öksürüğü 2 haftadan uzun süren, koşunca nefesi sıkışan, kokulara karşı hassas olan çocukların mutlaka astım yönünden doktorlarca değerlendirilmesi gerekir. Çocuklarda astımın doğru teşhisi çok önemlidir. Astımlı çocuklarda mevsimsel gribal enfeksiyonlar en önemli tetikleyiciler arasındadır. Gribal enfeksiyonlar çocuğun bronşlarını daraltır ve krize sokabilir. Bu nedenle yaşanabilecek bir atağı engellemek için doktorunuzun da tavsiyesi ile grip aşısı yaptırmak gerekir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.