Artık kanser tedavisi için başka illere gitmeye gerek yok

Artık kanser tedavisi için başka illere gitmeye gerek yok
Kanlı ishal şikayeti ile Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'ne başvuran Amasya Taşova'da yaşayan Fadime Aydın isimli hastanın kalın bağırsağın son kısmında iki bölge de kanserli doku tespit edildi.

Aydın, yapılan başarılı operasyonla kanserli bölgelerden kurtuldu. Kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp  çoğalmasıyla beliren kötü huylu doku ve urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabiliyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, sağlık ve tıp alanındaki teknolojik yenilikler ve gelişmeler sayesinde kanser tedavisinde önemli başarılara imza atıldığını belirterek, yemek borusu, meme, mide, tiroid bezi, safra kesesi, pankreas ve kalın barsak kanseri gibi bir çok kanser hastalığının başka büyükşehirlere gitmeden ilimizde de cerrahi tedavi yöntemi ile hastaların sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Kanser cerrahisinin uzun yıllardır kanseri tedavi etmek için kullanılan bir yöntem olduğunu da sözlerine ekleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, "Kanser cerrahisi aynı zamanda kanserin teşhisinde ve ne kadar yayıldığını öğrenme aşamasında da önemli bir rol oynar. Cerrahi tekniklerdeki yeni gelişmeler ameliyat ile tedavi olmak isteyen kişilerin sayısında artışa neden oluyor. Artık tümör normal dokuya zarar vermeden, daha az kesi içeren işlemler ile çıkarılıyor. Cerrahi pek çok kanser türünün tedavisinde özellikle vücudun başka bölgelerine yayılmamış olanlar için büyük bir şans sunuyor" dedi.

Kanlı ishal sağlık sorunu ile kendilerine başvuran Amasya Taşova'da yaşan 57 yaşındaki Fadime Aydın isimli hastada da yapılan muayene sonucunda kalın bağırsakta iki bölgede kanserli bölgeye rastladıklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, "Hastamıza yaptığımız tetkikler sonucunda kalın bağırsağın son kısmında (rektumda) iki bölgede  kanser odağına rastladık. Bu iki kanserden biri  makata yakın bir mesafedeydi. Kısa mesafeye rağmen başarılı bir operasyonla kalın barsağını makata bağlayabildik. Hastanın  yoğun kardiyolojik problemleri olmasına rağmen  bütün önlemlerimizi alarak bu iki kanser odağını cerrahi operasyon ile çıkardık ve bağırsağı uç uça bağlayabildik. Bu sayede hastanın bağırsağını dışarıya almaya gerek kalmadan bağırsaktaki bütünlüğü sağlayıp normal kanserli dokuyu tamamen çıkarmış olduk. Zor bir ameliyat olmasına rağmen hastanemizde bu tür operasyonları başarı ile gerçekleştirmekteyiz. Kanser de erken teşhis çok önemlidir. Kişinin mutlaka belirli periyotlar da check-up yaptırması olası bir hastalıkta erken tedavi de önemli başarı sağlamaktadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.