“ARTIK BİR GÖREV DEĞİL ZARURETTİR”

“ARTIK BİR GÖREV DEĞİL ZARURETTİR”
Eğitimci kimliği ile tanınan Tülin Tiftik, AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylığını duyurdu. AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylığını duyuran Tiftik, bu kapsamda teşkilat ziyaretlerine de başladı.

Sosyoloji, halkla ilişkiler ve eğitimcilik alanlarında büyük faaliyetler yürüten Tülin Tiftik, AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylığını duyurdu. Tiftik, sosyal medya hesabından “Asrın felaketini yaşadığımız bu süreçte artık ülkemiz ve medeniyetimizin ihyası için daha çok çalışmak artık bir görev değil zarurettir. Türkiye Yüzyılı yolunda en başta ülkeme Samsun’umuza ve siz değerli hemşehrilerime hizmet etme gayesiyle Ak Parti’mizden Samsun Milletvekili Aday Adaylığı başvurumu siz değerli dostlarımla paylaşıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu mücadelede elini taşın altına koyan tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ve siz değerli hemşehrilerimin desteklerini bekliyorum hepinizi Allah'a emanet ediyorum” açıklamasını yaparak adaylığını duyurdu.

manset-7-005.jpeg

TEŞKİLAT ZİYARETLERİNE YOĞUNLUK VERİLDİ
AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Tülin Tiftik, ziyaretler kapsamında Ayvacık İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Tiftik, bu kapsamda Ak Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe ve yönetimleriyle bir araya geldi. Ziyarete dair paylaşımda bulunan Tiftik, “Kemalettin Gökçe beyefendi bizleri sıcak ve samimi bir şekilde misafir ettiler. Yönetimine ve Gençlik Kolları’na teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi. Tiftik aynı zamanda Ak Parti Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman, Belediye Başkanı Halil Akgül ve yönetimlerini de ziyaret etti. Ziyaretten oldukça memnun kaldığını belirten Tiftik, “Başkanımızın biz geliyoruz diye randevularına ara vererek bizimle hasbihal etmesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Bu kutlu davanın neferleri olarak yolları açık olsun. Ayrıca gençlik kollarına da teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

manset-3-012.jpeg

Ziyaretlerine ara vermeden devam eden Tiftik, Ak Parti Terme İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan ve yönetimleriyle bir araya geldi. Tiftik yapılan ziyaretten memnuniyetini “Terme ilçemizde Sayın İlçe Başkanımız Mümin Osman Ertan Beyefendiye bizi misafir ettikleri ve kendilerinin bizi samimi ve sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ederiz. Kendisinin bu kutlu davada yolu açık olsun” ifadeleri ile belirtti.manset-8-001.jpeg

TÜLİN TİFTİK KİMDİR?
1964 Samsun doğumlu olan Tülin Tiftik; ilk, orta ve lise öğrenimi, sırasıyla Kocaeli Gebze, Kars Sarıkamış ve Erzurum'da tamamladı. Yükseköğrenimi örgün Eğitimi kazanmasına rağmen, başörtü yasağından dolayı AOF- Sosyoloji Bölümü -Halkla İlişkiler Bölümünde bitirdi. Tiftik, halen ikinci yükseköğrenim olarak AÖF-İlahiyat Fakültesi 2.sınıfında öğrenciliğini devam ettiriyor. Evli ve bir kız çocuğu annesi olan Tiftik, eşinin Atatürk Üniversitesi'nde önce İİBF Hukuk Anabilim Dalında, daha sonra Hukuk Fakültesi öğretim üyesi olarak görev yapması dolayısıyla, Erzurum'da, 1990 tarihinden itibaren -1979 yılından beri Kamu Yararına Çalışan Vakıf Statüsünde bulunan- Erzurum Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Üniversite Yüksek Öğrenim Kız Öğrencileri biriminde birim sorumlusu ve gönüllüsü olarak çalıştı. 1997-2000 tarihleri arasında da şahsının öncülüğü ile aynı Vakfın hizmete açtığı Nene Hatun Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun kurucu müdürlüğünü üstlendi. 28 Şubat sürecinde ise müdürlük resmi görevinden istifa etmek zorunda kaldı. 2010 yılında eşinin Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesine Hukuk Profesörü ve Dekan Yardımcısı olarak atanmasından sonra -ki kendisi bu Fakültenin iki dönem Dekanlığını yürütmüştür- Samsun Araştırma Kültür ve Eğitim Vakfının (SAKEV) Atakum yüksek öğrenim kız öğrenci birimleri ile, İlkadım Kız öğrencileri Etüt Merkezinin (Ödev Evinin) müdürlüğünü yürüttü. Ayrıca Tiftik, 2013 yılının ikinci yarısından itibaren Vakfın (SAKEV) Samsun Cumhuriyet Savcılığı ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde, ayda bir kere, Samsun Merkez Cezaevi Kadın tutuklu ve mahkumlara yönelik seminerler verdi. 2014-2016 yılları arasında Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanlığını yürüttü. 2016 Ağustos sonrasında İstanbul merkezli "Kardeş Kal Türkiye" Platformuna üye oldu ve bu platformun Samsun İl Danışmanı olarak seçildi.  STK kuruluşlarının gönüllü etkinliklerinde de görev alan Tiftik, yabancı öğrencilere ve özellikle Filistinli öğrencilere destekleme bursları temininde aracılık yaptı. Diğer yandan ise Tiftik, özellikle dezavantajlı kişiler için; Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Uluslararası "Çocuk Resimleri Okuma" Sertifikası; Güvennet Kariyer'den, Uluslararası "Protokol, Görgü ve Nezaket Kuralları Eğitimi", yine Güvennet Kariyer'den, Uluslararası "Dijital Çağda Zaman Yönetimi Eğitimi" Sertifikası almış; Boğaziçi Üniversitesinden Uluslararası "Yaşam Koçluğu" "EFT", "NLP" Sertifikaları program öğrenciliği devam eden bir Sosyal Araştırmacı olarak, bu alanda da kitlelere birikimlerini aktarmayı düşünüyor.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.