'AKP ülkeyi iç savaşa sürüklüyor'

'AKP ülkeyi iç savaşa sürüklüyor'
BODRUM'da forum düzenleyen Birleşik Haziran Hareketi (BHH) kurucularından, eski Türk Tabipler Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu, ülkenin otoriter yönetimden totaliter yönetimine geçtiğini..

Halk hareketi olmazsa ülkenin iç savaşa sürüklenebileceğini, Ankara'da bir araya gelerek Haziran Hareketi Türkiye Meclisi'ni oluşturacaklarını söyledi.
Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Birleşik Haziran Hareketi (BHH) forumuna; hareketin kurucularından eski TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu, hareketin Muğla temsilcisi İlknur Başer konuşmacı olarak katıldı. Avukat Emre Atmaca'nın yönettiği foruma, ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi parti üyeleri ilgi gösterdi. Yaklaşık 700 kişinin izlediği forumda 'Gericiliği faşizmi yenmek için buradayız', 'Çapulcular birleşiyor' ve 'Yaşasın halkların kardeşliği' yazılı pankartlar dikkati çekti. Birleşik Haziran Hareketi'nin amacını ve kurulma sürecini anlatan Bilaloğlu, şöyle dedi:

"2010 yılından itibaren Türkiye'nin birçok yerinde yaşanan gidişata karşı protesto, eylem ve tepki gösteren bazı insanlar olmasına rağmen içten içe bir o kadar da insan tepkili ama ortaya çıkmıyorlar. Nerede bu insanlar diye sormaya başladık. Bu duygu içimizi kemirmeye başladı. 2013 Haziran'ın da bu düşüncelerimizin yersiz olduğunu anladık. Giderek büyüyen soruna itiraz eden daha güzel bir Türkiye isteyen ve canını, gözünü, bacağını, yüreğini ortaya koyan insanların olduğunu 'Gezi' olaylarında gördük. Yüz binler, milyonlar sokağa çıktı. Bu tepki verenleri, siyasileri, gönülden bir araya gelenleri toplamak için bu hareketin başlaması gerektiğine inandık ve yola çıktık."

"AKP ÜLKEYİ İÇ SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR"

Ülkedeki kaosun artarak devam etmesine karşılık bir halk hareketi olmaz ise bugün giden sürecin iç savaşa dönüşebileceğini söyleyen Bilaloğlu, şöyle konuştu:

"AKP rejimi süreci içerisinde otoriter yönetimden totaliter yönetimin içerisine geçiyoruz. AKP ülkeyi iç savaşa sürüklüyor. Sandıklarda durumun değişeceği aşamasını geçtik. Buna inanlar varsa yanılıyorlar. Gerçekten örgütlü bir halk hareketi AKP rejimine 'dur' diyebilir. Düzenlediğimiz forumlarda bu görüş birliğine vardık. Bunlara birilerinin hep birlikte kitlesel bir güç ile müdahale etmesi şart hale geldi. 2013 Haziranı belki bir daha olmayacak. Haziran Hareketi olarak böyle bir şey olacak demiyoruz. Gezi'deki ruhu birlikte hareket etme yeteneğini gelecek hareketlere yansıtabiliriz. Çok büyük bir halk hareketi yapılacaksa bunu organize etmek için bir çaba içerisine girdik. Ekim ayının sonundan itibaren çalışmalara başladık. Bu forumlarda önce kendine sahip çıkma, sorunlarına hakim olma ve birlikte hareket etme özelliğini kazandırıp Haziran Hareketi Türkiye Meclisi'ni oluşturacağız. Bu nedenle 27-28 Aralık'ta yaklaşık 1000 kişi ile Ankara'da bir araya gelerek Haziran Hareketi Türkiye Meclisi'ni oluşturarak ülke ölçeğinde ortak gündem belirlenecek. Yerel gündemlerle ulusal gündemleri bir araya getirip, ortak mücadele planı hazırlayacağız. Türkiye'nin şu andaki en büyük ve yakın sorununu ilk olarak iç savaş olarak görüyoruz."

Hareketin Muğla temsilcisi İlknur Başer de; toplumda yeni bir dil yeni bir hareket ve birliktelik yaratmak için yola çıktıklarını, Menteşe ve Yatağan örgütlenmelerini tamamladıklarını söyledi. Soru cevap kısmının ardından forum Birleşik Haziran Hareketi Bodrum Yürütme Kurulu'nun oluşturulmasıyla sona erdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.