AKCAGÖZ: " TERME HİÇ BU KADAR SUSUZ KALMADI"

AKCAGÖZ: " TERME HİÇ BU KADAR SUSUZ KALMADI"
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Terme halkının yaklaşık 1 aydır susuzlukla boğuştuğunu söyledi. 

 

Yaklaşık 1 aydır insanların, susuz bırakıldığını dile getiren Akcagöz, " Terme'den, partili partisiz herkes bizi arıyor ve dert yanıyor. 1 aydır su yok diyorlar. Yazık değil mi? Terme, bunu hak edecek ne yaptı? Su, gece 3 gibi geliyor, sabah yine yok. Bundan önce de kuraklık gördük ama böylesi hiç olmadı. Yani, kuraklık bahane değil. Elinizde her türlü imkan var. 
Belediyecilik, milletin derdini çözme işidir. Suyun, keyfi olarak verilmediğini iddia etmiyoruz ancak, bu soruna hala çözüm bulunamıyorsa, sorun kötü belediyecilikten kaynaklanmaktadır. En sıcak günleri yaşıyoruz. Havaların daha da sıcak gideceği söyleniyor. Termeliler ne yapsın? Belediye yönetimine talip olurken, iyi yönetim vaat ettiniz. O halde gereğini yapın ve kuraklığı filan bahane etmeyin, vatandaşın derdine derman olun. Kuraklık size sürpriz mi oldu? Şayet mantıklı ve bilimsel temelli bir plan yapsaydınız, vatandaş bu derece mağdur olmazdı. Sayın Cumhurbaşkanı, belediyecilikten gelme ve en büyük iddiası, İstanbul'u susuzluktan kurtarmak. Bunu size hatırlatmak isterim. Sakın Terme'nin bu durumunu duymasın." dedi.Samsun'da her bölgenin birbirinden farklı durumda olduğunu belirten Tufan Akcagöz, " Samsun'da bir bakıyorsunuz, bazı bölgeler lale devri yaşıyor. Golf sahası gümbür gümbür sulanıyor. Bir bakıyorsunuz, Tekkeköy civarında çiftçi, Gökçeçakmak barajının suyu verilmediği için tuzlu deniz suyuna maruz kalıyor. Terme'nin durumu da bundan farklı değil. Büyükşehir Belediyesi olduğumuz için, hem Terme Belediyesi'ne, hem de Büyükşehir'e hesap sorma hakkımız var. Yaz ayında ortaya çıkan bu tablo, Allah'tan reva mıdır? Terme'nin hemen hemen geneli, bu sıkıntı içinde. Sevgili Termeliler, ilk mesai gününde Belediye'nin kapısına dayanın ve hakkınızı arayın. Her tarafta, 'Büyükşehir sizin için' tabelaları var. Susuzluk damı bizim için? O halde, Büyükşehir'den hesap sorun. 2017 yılında, dünya büyük ve ciddi elli yıllık enerji planlaması yaparken, biz hala onca kaynak içinde suya ulaşamıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı, madem bu kentin başkanı, gelsin ve lütfen bir hafta Terme'de yaşasın ve vatandaşların derdini, sıkıntısını görsün. Dile kolay, 1 ay. Terme halkına derhal su verin. Gereğini yapın. Yoksa, oturduğunuz koltuklara neden talip oldunuz?" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.