AKCAGÖZ SERTİFİKA TÖRENİNDE KONUŞTU

AKCAGÖZ SERTİFİKA TÖRENİNDE KONUŞTU
CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz eğitici eğitimi programına katılan partililer için düzenlenen sertifika töreninde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, 22/23 Ekim 2016 tarihinde Sinop'ta düzenlenen eğitici eğitimi programına katılan partililere sertifikalarını takdim etti. Akcagöz, " Önümüzde bir referandum var. Referandum, Anayasal bir uygulama. Meclis çatısı altında görüşüldü ve demokratik teamüllere göre geçerlik kazandı demeyi çok isterdim. Hepimiz izledik, gördük. Bir dayatmayla geldi. Muhalif milletvekillerine saldırı dahi gerçekleşti. Bunun için, demokrasi adına üzgünüm. Dünyaya karşı kötü bir sınav verdik. Tüm dünya izledi. Duyarlı tüm kesimler, içte ve dışta merakla Türkiye'de olan biteni izliyorlar. Türkiye, çağdaş demokrasi yolunu takip mi edecek, yoksa tek adam veseyatine mi girecek? Merak edilen bu. Türkiye, rotasını Cumhuriyet devrimi ile belirlemiştir. Sadece Anadolu coğrafyasına değil, geri kalmış tüm dünya milletlerine, istenildiğinde bir milletin neler başarabileceğini, bir milletin yok olan, bitme noktasına gelmiş bir yapıdan nasıl pırıl pırıl bir Cumhuriyet ortaya çıkarılabileceğini göstermiştir. Bu bizim için büyük bir kazanımdır. Parlamenter demokrasi, millet iradesini yaşatan ve koruyan bir sistemdir. Muhafaza etmek zorundayız. Millet iradesini, tek adamın iki dudağı arasına terk edemeyiz. Bizden kimse bunu beklemesin. Tek adam, tüm millet adına söz ve karar mercii haline gelirse, o ülkede artık demokrasiden ve özgürlüklerden söz etmek de mümkün değildir. Demokrasiye de, özgürlüklere de sahip çıkacağız. 15 Temmuz gecesi, AKP tarafından yıllar yılı himaye edilen bir sözde cemaat yapısının ülkeye ne biçim bir kötülük yapabileceğini gördük. Bu iş, 'aldatıldık' sözüyle telafi edilemeyecek kadar vahimdir. Aldatılan, devlettir. Aldatılan, devleti yöneten siyasi anlayıştır. Bir dönem al takke ver külah işbirliği içinde olduğunuz FETÖ,  devleti işgal etmeye ve ülkeyi teslim almaya niyet edebilmişse, bu cesareti onlara veren de sizsiniz. " dedi.
          Parti içi eğitimin, sadece referandum sürecinde değil, her dönemde parti örgütlerinin ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Tufan Akcagöz, " Eğitimciler, bizim göz bebeğimiz. İyi ki varlar. Onlara çok şey borçluyuz. Bu süreçte eğitimcilerimizin görevi daha ağır ama bir o kadar da anlamlı. Emek verdiniz ve bu sertifikaları hak ettiniz. Emekleriniz için size teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapacak olduğumuz iş, referandumda hayır için çalışacak olan partililerimize yol göstermek olacaktır. Hiç endişem yok, referandumda hayır çıkacak. Bunda, sizin emeğiniz de büyük olacak. " diye konuştu.
          CHP Samsun İl Başkanlığı'nda gerçekleşen törene, partililer katıldı. Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.