AKCAGÖZ: "RACON KESMEYİ ÖĞRENİN"

AKCAGÖZ: "RACON KESMEYİ ÖĞRENİN"
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, fındık üreticisinin sorunlarını dinlemek üzere, Çarşamba'daydı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çarşamba'nın Ağcagüney Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Tufan Akcagöz, "Fındık üreticisini zor günler bekliyor.

Fındık taban fiyatının 10 TL. olarak açıklanması, vatandaşın belini büktü. Fındık üreticisi, evini mi geçindirecek, düğününü mü yapacak, başka ihtiyaçlarını mı karşılayacak? Bu fiyata bunların hiçbiri mümkün değil. Beklenti yüksekti. Fındık taban fiyatı, ülke şartları nazara alındığında 15 TL. olmalıydı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 10 gün önce Ordu'da, Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun ve bölge milletvekillerimizle birlikte bu konuya dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptık. Yerel ve ulusal medyada yer aldı. O tarihte henüz fındık taban fiyatı açıklanmamıştı. Bölge halkına ve hükümete seslendik. Fındığın maliyeti 8 TL. olarak belirlenmiş. Durum bu iken taban fiyatı olarak 10 TL. açıklaması, vatandaşla dalga geçmek anlamını taşıyor. Hükümet, üreticiyi değil, tekelleri himaye ediyor. " dedi.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'da ve Giresun'da gerçekleştirdiği toplantıda tek kelime de olsa fındıktan bahsetmediğini söyleyen Tufan Akcagöz, "Meğerse, Perşembe'nin gelişi Çarşambadan belliymiş. Sen Giresun'a gel, Trabzon'a gel, tek kelime fındıktan bahsetme. Tüm yurttaşlarımıza hatırlatmak bizim vatandaşlık görevimizdir. Millete bu derece düşmanlık içinde olan bu siyasi iktidarı biz kendi ellerimizle belirliyoruz. Bizim tercihlerimiz, başımıza gelen musibetleri hazırlıyor. Bundan sonra yapacak olduğumuz şudur. Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve tarım politikalarını destekleyeceğiz ve CHP'yi iktidar yapacağız. Bunun başka alternatifi yok. Fındık üreticisi sesini çıkarmak, hakkını aramak zorundadır. Fındık üreticisi, tabiri amiyane; racon kesmeyi öğrenmek zorundadır. Siz racon kesmedikçe, sizin adınıza bakın işte birileri racon kesiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.