AKADEMİK YIL TÖRENİ

AKADEMİK YIL TÖRENİ
OMÜ 2017-2018 akademik yılını törenle açacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2017-2018 akademik yılını 20 Ekim Cuma günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde törenle açacak. Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın katılacağı törene; öğrenciler, öğretim elemanları, Samsun protokolü, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri davet edildi.  “Açılış Dersi”ni ise bu yıl eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet verecek.

Tören öncesi Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından OMÜ Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Tören ise Cuma günü saat 14.00’da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Öğrenci temsilcisinin konuşmasıyla başlayacak törende Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, açılış konuşması yapacak. Daha sonra Samsun Valisi Osman Kaymak’ın konuşma yapması bekleniyor. Son olarak Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan davetlilere hitap edecek. Geleneksel “Açılış Dersi”ni ise eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet verecek. Prof. Dr. Söylet’in dersinin konusu “Akademik Liderlik”.

OMÜ 2017-2018 akademik yılı açılış programında ayrıca hazırladıkları bilimsel araştırma projeleriyle Üniversiteye en yüksek bütçeli kaynak sağlayan akademisyenler ödüllendirilecek.

Devlet Konservatuvarı sanatçılarının bir de mini konser vereceği programı Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç ve Yrd. Doç. Dr. Nur Erdem sunacak.

Akademik Açılış Yılı Resepsiyonu ise tören sonrası 17:00’da OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.