AK Parti listelerinde yenileme olmadı; İKİ DEĞİŞİKLİKLE DEVAM

AK Parti listelerinde yenileme olmadı; İKİ DEĞİŞİKLİKLE DEVAM
Yüksek seçim kuruluna verilen listeler belli oldu, AK Parti iki eski Milletvekilini listeye koymadı gerisini koydu. Çağatay Kılıç İstanbul’dan listeye kondu, Hasan Basri Kurt ise listelerde yer bulamadı.

Yüksek seçim kuruluna verilen listeler belli oldu, AK Parti iki eski Milletvekilini listeye koymadı gerisini koydu. Çağatay Kılıç İstanbul’dan listeye kondu, Hasan Basri Kurt ise listelerde yer bulamadı. Bu iki ismin yerine Yusuf Ziya Yılmaz ve Bekir Keleş girdi, Kavak bölgesinin AK Parti adayı AK Partide yok, bu durum AK Partinin oy kaybına uğrayıp uğramayacağı da merak konusu. 

LİSTEDE BAZI İSİMLERE TEPKİ VAR

AK Parti listesinde ikinci sırada bulunan Yusuf Ziya Yılmaz’a esnaf ve sanatkarlardan büyük bir tepki geldi, gerek İlçe Minibüsleri gerekse kapatılan İstiklal Caddesi esnafları Yusuf Ziya Yılmaz’ın olduğu bir listeye oy vermeyeceklerini açıkça deklere ettiler. Yusuf Ziya Yılmaz’ın listenin beşinci veya altıncı sırasında olması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, onun olduğu bir listeye oy vermeyeceklerini bildirdiler.
VEKİL SAYISI DÜŞERSE SORUMLUSU YUSUF ZİYA YILMAZ

AK Parti Milletvekili listesine giren Yusuf Ziya Yılmaz’ın kamuoyundan aldığı tepkinin ardından 
yapılan yorumlar AK Partinin altı tane Milletvekili sayısının düşmesi halinde sorumlusunun Yusuf Ziya Yılmaz olacağı ifade edildi. Yusuf Ziya Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı döneminde sadece kendi ırkdaşlarını işe aldığı, yaptığı hizmetleri gerçek değerlerinin üç, dört katına mal ettiği, Belediyeyi borç batağına soktuğu bu nedenle de halkın tepkisini aldığı iddia edilmekte.
BİLAL ERDOĞAN HASAN BASRİ KURT’U SİLDİ Mİ?

Mevcut Milletvekillerinden sadece Hasan Basri Kurt’un listelerde kendisine yer bulamamış olması gazetemizin daha önce yaptığı haberlerden de ortaya çıkmıştı. Bilal Erdoğanın kontenjanından Milletvekili listesine giren Hasan Basri Kurt’un Bilal Erdoğan’ın adını çok kullandığı için Bilal Erdoğan tarafından çizildiği kamuoyu tarafından bilinmekteydi. Milletvekili listesinde kendisine yer bulamayan Hasan Basri Kurt’un Bilal Erdoğan tarafından çizilmesi sonucunda listeden çıkarıldığı anlaşılmış oldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum