'AK Parti istikrar sembolüdür'

'AK Parti istikrar sembolüdür'
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş partisinin Alaçam İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde konuştu...

Başkan Köktaş, "AK Parti Türk siyasetinin istikrar sembolüdür. Türk siyasetinin geleceğidir. AK Parti Türk Siyasini kurumsallaştırmış ve türbülanslardan kurtarmış siyaseti yolunda yürütmektedir. " dedi.

AK Parti Alaçam İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kongrenin başkanlık divanı seçimi yapıldı. Divana Samsun İl Ar-Ge Başkanı Hakan Ay, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe seçildi.
Gündemin okunmasının ardından misafirlerin tanıtımı ve protokol konuşmalarına geçildi.
AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül ilçe teşkilatının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ise kısa bir selamlama konuşması yaparak kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

2015 GENEL SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ
10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, AK Parti'nin siyasete kattığı değer ve 2015 genel seçimlerinin neden çok önemli olduğu hakkında konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Değerli dava arkadaşlarım; Bu ülkede 1980 darbesinin ardından, 1982 Anayasası yapıldı. Bizi istedikleri gibi yönetmeye, bizi istedikleri gibi istedikleri şekilde ve istedikleri düzende yaşatmaya yönelik bir anlayışı ortaya koymaya yönelik anayasalar oluşturdular. Şimdi aziz milletimizin elinde bir fırsat var, kendi anayasasını yapmak.
Yeni anayasa bizim milletimize en önemli vaatlerimizden, en önemli taahhütlerimizden bir tanesidir. 2015 seçimlerinde çok çalışıp, gayret gösterip, hedeflerimize, Türkiye'nin büyük hedeflerine varacak anlayışı ortaya koyarak hareket edeceğiz. İnanıyorum ki milletimiz de her seçimde gösterdiği desteği 2015'te de gösterip anayasayı değiştirecek gücü, yine milletin partisi, AK Parti'ye verecektir." dedi.

SİYASETTE KARA LEKE
Başkan Köktaş, "AK Parti Türk siyasetinin istikrar sembolüdür. Türk siyasetinin geleceğidir. AK Parti Türk Siyasini kurumsallaştırmış ve türbülanslardan kurtarmış siyaseti yolunda yürütmektedir. Türk siyasi tarihinde kara bir leke olan bir olayı daha sizlerle paylaşmak istiyorum. 70'li yıllarda siyasette hala kara bir leke gibi duran, ahlaki olmayıp, etik hiç olmayan bir olayı ülkemiz yaşadı.
'Güneş Motel Olayı' diye adlandırılan görüşmelerde merhum Bülent Ecevit o günkü kuracağı hükümete yer vermek için diğer seçilmiş olduğu partiden bakanlık vaatleri teklif ederek 11 milletvekilini istifa ettirilmiş, pazarlıklar sonucu hükümet kurulmuştur.
Bu olay Türk siyasetine kara bir leke olarak geçmiştir.
Bu anlamda AK Parti siyasete ahlaki bir değer katmıştır, AK Parti siyasete etik bir davranış getirmiştir. AK Parti milletin değerleriyle örtüşen bir siyasi anlayışı 13 yıldır ülkemizde hakim kıldı, kılmaya da devam edecektir." diye konuştu.

İSTİKRARLI SİYASET
Başkan Köktaş son olarak, "İşte ülkemizdeki bu istikrarı 27 ve 29 Ağustos tarihleri arasında ülkemiz bir kez daha görmüştür. 1. Olağanüstü Büyük Kongremizde kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanımız olmasıyla birlikte yeni genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu görevi devir almış, akabinde 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini kurma görevini alarak 11 saat gibi kısa bir sürede bakanlar kurulunu oluşturulmuştur.
Kongremizden sonra 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de gerçekleştirdiği yemin törenine ve Çankaya Köşkü'nde yapılan devir teslim törenine şahitlik etmekten de ayrı bir gurur, onur ve mutluluk duyduk. Türkiye de alışıla gelmiş devir teslim törenlerinin dışında görkemli, halkın da içinde bulunduğu cumhurun katılım sağladığı bir devir teslim törenine şahitlik ettik.
Hatırlayın geçmiş dönemlerde bu süreçler kaos ve kriz ortamlarında geçerdi. Ekonomi yine alt üst olur, kaybeden yine Türkiye kaybeden yine milletimiz olurdu.
Bu anlamda AK Parti'nin Türkiye'de siyasi dengeyi ne kadar değiştirdiğini, Türkiye'de siyaseti kurumsallaştırarak ne kadar istikametli ve istikrarlı siyasete yöneldiğini buradan daha iyi anlamaktayız.
Sözlerime son verirken tekrardan hem 30 Mart Yerel seçimlerinde, hem de 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'ye desteklerini esirgemeyen Alaçamlılara teşkilatım adına sonsuz teşekkür ediyor, 5. Olağan Kongremizin, partimiz, ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet ve gelir-gider hesap raporlarının okunmasının ardından raporlar ayrı ayrı oylandı. Yönetim kurulunun ibrasının ardından seçime gidildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.