6 evi kül eden yangının nedeni belli oldu

6 evi kül eden yangının nedeni belli oldu
Vezirköprü ilçesi Kızılkese mahallesinde 20 Eylül Perşembe günü sabah saatlerinde bir evde başlayan ve alevlerin büyümesiyle 6 evi kül eden yangının nedeni belli oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Vezirköprü İtfaiye Amirliği ekiplerince yapılan hasar tespit çalışmalarında yangının nedeni ve evlerin kullanılıp kullanılmadığı tespit edildi.

 

Alınan bilgiye göre, sabah Saat: 09.30 sıralarında Gülifan Çalışkan’a ait tek katlı ahşap evde yanan sobadan kıvılcımlar sıçradı. Kıvılcımlardan büyüyen alevler kısa sürede evi sardı. Alevlerin büyümesiyle yan tarafında bulunan komşusu Bekir Yılmaz’ın evine de sıçrayan alevler sırasıyla Fatma Özçalışkan’ın iki evini, Hüseyin İpek ve Tahsin İmmet’in evini kullanılamaz hale getirdi. 6 evin kül olduğu yangında yakında bulunan Halil Karabaş’a ait evin dışının kısmen yandığı ve çatısının da bir bölümünün zarar gördüğü, mahalle konağının da plastik camlarının eridiği tespit edildi.

 

Ölen yada yaralananın olmadığı yangın sonrasında yapılan araştırmada Gülifan Çalışkan, Bekir Yılmaz ve Hüseyin İpek’in evlerinde yalnız yaşadıkları, diğer ev sahiplerinin ise bu evleri kullanmadıkları bildirildi.

 

Öte yandan Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş’ın Vezirköprü Kaymakamlık makamına hasar tespiti ve sosyal yardımlar için dilekçe verdiği, Vezirköprü Kaymakamlığı’nın ise Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne resmi yazı ile bildiride bulunduğu öğrenildi.

 

11 saat süren söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığı ve Vezirköprü Belediyesi’nin çalışmalara destek verdiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.