5 milyon öğrenci için ücretsiz kurs

5 milyon öğrenci için ücretsiz kurs
Türkiye, dün itibariyle çocuğunu dershaneye göndermek için ahırdaki ineğini satmaya zorlayan, taksitlerini ödeyemediği için hapse düşmesine neden olan dershane sisteminden kurtuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında müjdesini verdiği ücretsiz kurslar dün itibariyle okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılmaya başladı. Bu sayede öğrenciler dershaneye gitmek için vakit kaybından, veliler ise dershanelere para ödemekten kurtuldu.

ÖĞRETMENLERE EK ÜCRET
Okul öğretmenleri ise ücretleri yanında ek gelir elde etmeye başladı. Dershanelerin aksine, "sınava hazırlık" şeklinde test çözme programının yer almayacağı uygulama kapsamında öğrencilere anlamadıkları konulara yoğunlaşılarak kurs verilecek. Kurslara Türkiye genelinde 5 milyon öğrencinin katılması bekleniyor. Bakanlık yetkilileri kurs eğitmenlerinin "yeterlikleri tam olan" öğretmenlerden seçileceğini açıkladı. Haftada 21 saat derse giren bir öğretmen 19 saat de kurs verebilecek. Bunun karşılığında ortalama 700 lira ücret alacaklar.

AMAÇ DERSİ ANLAMAK
Bir kurs dönemlik en az 36, yıllık ise 72 saat olacak. Dersler 40 dakika sürecek. Hafta içi saat 22.00'ye kadar eğitim verilebilecek. Devamsızlık yapan öğrencinin kurs kaydı silinecek. Kurslar, 10 öğrenciden az, 20 öğrenciden çok olamayacak. Devamsızlıklar SMS ile velilere bildirilecek. MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, uygulamanın dersleri daha anlaşılır hale getirmek için başlattıklarını söyledi. Büyük, "Bunlar asla dershanelere alternatif olarak görülmemeli. Dershaneler, bir üst kuruma hazırlık için sürekli test çözdürülen, test tekniklerinin verildiği yerler olarak bilinir. Burada öğretmen arkadaşlarımız, ders konularının sonundaki kazanımlara bakarak öğrencilerin daha iyi bilgi ve becerilerini artırma adına gayretlerini gösterecek" dedi.

'SİSTEM SORUNSUZ İŞLİYOR'
Kursların başladığı Ankara'daki Fevzi Özbey Ortaokulu'nun Müdürü Gülümser Erdem, sistemin sorunsuz bir şekilde işlediğini öğrencisinden velisine ve öğretmenine kadar herkesin memnun olduğunu söyledi. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.