3 HASTAYA UMUT OLDU

3 HASTAYA UMUT OLDU
Bağışlanan organlarla üç hasta yaşama tutunacak

Geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 55 yaşındaki kadının bağışlanan böbrekleri ile karaciğeri, 3 hastaya umut oldu.

Ordu'nun Ünye ilçesindeki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu 17 Eylül'de Samsun Atasam Hastanesine kaldırılan 2 çocuk annesi ev hanımı S.F, tedaviye alındı. Yoğun bakımda gördüğü tedaviye rağmen S.F'nin beyin ölümü gerçekleşti.Eşi Oktay F. ile çocuklarının organ bağışı kararı alması üzerine Ankara'dan uzman bir ekip, askeri uçakla Amasya Merzifon Havalimanına, oradan da karayolu ile Samsun'a geldi.
Ekip tarafından alınan S.F'nin böbreklerinden biri karayolu ile Erzurum'a, karaciğeri de askeri uçakla Ankara'ya gönderildi. Diğer böbreği ise Samsun'daki bir hastaya nakledilmek üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. 

"Herkesi organ bağışına davet ediyorum"
Oktay F, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi ile organ bağışı konusunda sürekli sohbet ettiklerini, kim erken ölürse diğerinin organını bağışlaması kararı aldıklarını söyledi.Önce eşinin 5 kardeşi ile görüşerek onları ikna ettiğini, sonra da çocuklarına durumu anlattığını aktaran Oktay F, şunları kaydetti:"Eşimin kardeşleri ve çocuklarım da organ bağışı konusunda izin verdi. Ne yazık ki Türkiye'de organ bağışı çok düşük. Kimse başına gelmeden anlayamıyor. Böyle bir kararı vermek gerçekten çok zor. Bizim durumumuzda olan aileler de mutlaka ve mutlaka organ bağışını düşünsün. Çünkü aynı şeyin onların da başına gelme durumu çok yüksek. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. İnşallah eşimin organları insanlara hayat verir." Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi sorumlusu Dr. Mehmet Kazak ise beyin ölümü teşhisinin ardından tetkik sonuçlarının bağışa uygun çıkmasıyla zamanla yarıştıklarını belirtti. Kazak, "Donörden alınan iki böbrek ve karaciğer, doku uyumu sağlayan üç hastaya nakledilecek. Türkiye'de pek çok hasta organ bağışı bekliyor. Nakil bekleyen hastalara şifa olacak bir karar veren aileye hastalar adına teşekkür ediyorum ve başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.