19 Mayıs ve Terme İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

19 Mayıs ve Terme İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş partisinin 19 Mayıs ve Terme İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongrelerinde konuştu. Başkan Köktaş, "2015 seçimleri geçmiş 9 seçimden daha önem arz etmektedir.

Çünkü bugüne kadar yapılan kazanımları, taçlandıracağımız bir seçim olacaktır. Bu anlamda Samsun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, anayasayı değiştirmeye katkı sağlayacak en fazla milletvekili sayısını göndermek zorundadır. Biz teşkilatlar olarak bu yöndeki gayretli çalışmalarımızı gece-gündüz devam ettireceğiz." dedi.

AK Parti 19 Mayıs ve Terme İlçe Başkanlığı'nın 5. Olağan Kongreleri gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kongrenin başkanlık divanı seçimi yapıldı. Divana 19 Mayıs'ta Samsun İl Ar-Ge Başkanı Hakan Ay, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Terme'de ise İl Sosyal İşler başkanı Emine Karaçuha Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Saliha Şenocak seçildi.

Gündemin okunmasının ardından misafirlerin tanıtımı ve protokol konuşmalarına geçildi.
AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı İrfan Kalaycı ve Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ilçe teşkilatlarının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.
19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise kısa bir selamlama konuşması yaparak kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Danışmanı, 21,22 ve 23. dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle, MKYK Üyesi Ahmet Demircan, AK Parti iktidarının yapmış olduğu hizmetler, kongrelerin önemi, 2015 genel seçimleri ve ülke gündemi hakkında konuşmalarını yaptılar.
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin hakim olduğu, şenlik havasında geçen kongrelerimizi gerçekleştirmemizin mutluluğunu sizlerle birlikte, AK Parti ailesi olarak bir kez daha yaşıyoruz.
Bu kutlu yürüyüşte, hep birlikte hareket ederek, çalışarak, acaba AK Parti için daha neler yapabilirim diye düşünerek, hamd olsun bugünlere kavuştuk.
Kurucu Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye eski alışkanlıklarından, eski kazanımlarından hamd olsun kurtuldu.
14 Ağustos 2001 tarihinden önce Türkiye'nin her kesiminden, her bölgesinden insanların yarından umutlarının kesildiği bir günde ismini belirleyerek, tabelalarını asan AK Parti, gönüllere taht kurmuş, gelecek yarınlar için bir umut olmuştur.
İktidara geldiğimiz 3 Kasım 2002'den itibaren AK Parti insan odaklı büyük hizmetler gerçekleştirdi.
Milletin partisi AK Parti, insanların makus talihini değiştirecek her alanda hizmet projeleriyle yaralarını sarmaya, dertlerine derman olmaya gayret gösterdi.
AK Parti ile ülkemiz büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşamıştır. AK Parti, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde bir çok ilke imza atmayı başarmış bir partidir.
AK Parti, ülkemizi ekonomik anlamda yukarı sıralara yükselten, enflasyonu canavar olmaktan çıkaran, Türk parasına itibar kazandıran ve IMF'den borç alan değil IMF'ye borç veren bir ülke haline getiren partidir.
Teşkilatımızın değerli üyeleri; 2015 seçimleri geçmiş 9 seçimden daha önem arz etmektedir. Çünkü bugüne kadar yapılan kazanımları taçlandıracağımız bir seçimdir. Bu anlamda Samsun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, anayasayı değiştirmeye katkı sağlayacak en fazla milletvekili sayısını göndermek zorundadır. Biz bu yöndeki gayretli çalışmalarımızı gece gündüz devam ettireceğiz. Bu noktada enerjimizi yenileyerek birlikte, sahada ülkemizin nereden nereye geldiğini, iktidarımızın hizmetlerini, projelerini anlatacağız.
Bu teşkilatımızın her bir üyesinin görevi olduğu gibi, her bir AK Partili kardeşlerimin de asli görevidir.
Sözlerime son verirken hem 30 Mart Yerel seçimlerinde, hem de 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizlere büyük destek veren 19 Mayıs ve Terme ilçelerimize tekrardan çok teşekkür ediyor, 19 Mayıs ve Terme İlçelerimizin 5. Olağan Kongrelerinin partimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. " dedi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet ve gelir-gider hesap raporlarının okunmasının ardından raporlar ayrı ayrı oylandı.
Yönetim kurulunun ibrası ve tanıtımın ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen isimler olan 19 Mayıs İlçe Başkanlığı için mevcut Başkan İrfan Kalaycı ve Terme İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Ali Kılıç'la tek liste halinde seçime gidildi.

19 Mayıs İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Listesi:
Başkan: İrfan Kalaycı Yönetim Kurulu Üyeleri: Fatih Seven, Muhammet Şahin, Seleyman Sarı, Muhammet Atik, Mehmet Akif Güney, Semra Çapkın, Barış Düzenli, Eda Nur Bulut, Tahsin Ekinci, İbrahim Kalay, Cemil Yalçınkaya, Recep Kaçar, Şaduman Bülbül, Savaş Aydın, Hüseyin Deniz, Burhan Yazıcı, Mehmet yılmaz, Emin Çilesiz, Erdinç Ölmez.

Terme İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Listesi:
Başkan: Ali Kılıç: Yönetim Kurulu Üyeleri: İbrahim Ar, İsmail Kethüda, Ahmet Mangal, Yetkin Moral, Ahmet Şevket Karaçuha, Selma Kurt, Hüseyin Çancılar, Furkan Albayrak, Salim Ergan, Zekai Yıldız, Mehmet Körpe, Hüseyin Keskin, Yaşar Kumcu, Atiye Kavas, Sabri Alemdar, Kadir Kulaç, Sevgiye Moral, Zafer Zengin, Hasan Şentürk, Hasan Ergün, Havva Kurt, Necmettin Kasapoğlu, Cevdet Akbulut, Mehmet Pekşen. Seçimlere katıldı.
Yapılan seçimler sonunda, 19 Mayıs İlçesinde 401 delegenin 200 oyuna alan mevcut başkan İrfan Kalaycı yeniden seçildi.
Terme İlçesinde de mevcut başkan seçildi. Ali Kılıç kullanılan oyların 266'sını alarak güven tazeledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.