15 TEMMUZ BAFRA’DA GÖRKEMLİ KUTLANDI

15 TEMMUZ BAFRA’DA GÖRKEMLİ KUTLANDI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinlikler ve vatandaşların yoğun katılımı ile kutlandı.

 

Etkinliklerde düzen, uyum ve her görüşten insanın yoğun katılımı ile Bafra Belediyesi’nin öncülüğü dikkat çekti. 11 Temmuz’da Şehitlerimiz için şehitlik de düzenlenen program ile başlayan etkinlikler Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanında 16 Temmuz tarihinde tutulan yılın son demokrasi nöbeti ile tamamlandı. 15 Temmuz Cumartesi günü Hükümet Konağı önünde başlayan Milli Birlik Yürüyüşü ile etkinliklere Bafralıların katılımı çok büyük oldu. Bafralılar bir kere daha demokrasiye, vatanımıza, bayrağımıza bağlılığını gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında ki etkinliklerde Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin birer konuşma yaptılar.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016 tarihinde Bafra’da yaşananları anlatarak, demokrasinin önemine vurgu yaptı. Bakan Şahin şiirle başladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

 

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından yapılan ihanet ile devletimiz ele geçirilmek istenmiştir. Bu ihanet hareketi demokrasimizi, milletimizi, bayrağımız, cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef almıştır. Asil ve kahraman Türk milleti o gece bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bayrak inmez, ezan susmaz demiştir. Bize boyunduruk vuramayacaksınız, cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve kardeşliğimizi yıkamayacaksınız demiştir. Bafra o gece hiçbir zaman tanık olmadığımız bir kalabalık ile bu değerlerine, seçilmiş cumhurbaşkanımız ve hükümetimize sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara ve meydanlara inilmiştir. Ülkemiz ipten alınmıştır.”

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “İhanet hareketi sırasında şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımızı ve istiklal savaşı şehitlerimizi, terörle mücadelede ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda etmiş gelmiş geçmiş bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum, gazilerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum. Asil milletimize ve Bafralı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Milletimiz bir ve beraber olduğu sürece hiçbir güç bizi yenemez, her badireyi atlatırız.”

 

Bafra’da ki etkinliklere Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, MHP Bafra ilçe Başkanı Abdurrahman Çamaş Asker ve polis yetkilileri, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve her kesimden vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.