Yürüyüş düzenlendi

Yürüyüş düzenlendi
Amasya'da Sakatlar Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Etkinlikler, Amasya Belediyesi önünden başlayan ve Yavuz Selim Meydanı'nda son bulan yürüyüşle başladı

Yavuz Selim Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Altınokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar, yaptığı konuşmada her insanın potansiyel engelli adayı olduğuna işaret ederek, özürlülere ve haklarına bu çerçeveden bakılması gerektiğini söyledi.

İŞİTME ENGELLİLERİN GÖSTERİSİ ETKİLEDİ
Konuşmaların ardından Lokman Hekim İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Halk Oyunu Ekibi gösteri sundu. Sahnelenen parodilerin ardından engellilerin de katılımıyla türkü ve şarkılar söylendi. Törene, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Daire Müdürleri, Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şube Başkanı Abdullah Ayyıldız ve vatandaşlar katıldı.