Yöresel yemekler görücüye çıktı

Yöresel yemekler görücüye çıktı
Samsun'un Bafra ilçesinde, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi. Gerçekleştirilen yarışmada tatlılarda "Burmaç" yemeklerde ise "Çullama" birinci seçildi

Bafra Kaymakamlığı'nca düzenlenen ve Bafra Belediyesi Büyük Park Cumhuriyet Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe 96 yarışmacı yaptıkları yemek ve tatlılarla katıldı.

BAFRA'NIN GÜZELLİKLERİ ÖN PLANA ÇIKARILACAK

Kaymakam Ayhan Boyacı yarışmanın amacının bölgede turizm etkinliklerini arttırmak ve yöresel damak tatlarını yayınlaştırmak olduğunu söyledi. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, turizm açısından tanıtılamamış bir ilçe olan Bafra'da tarihi, kültürel ve coğrafi güzelliklerin ön planda tutulduğunu, yöresel tatlarla da söz konusu güzelliklerin pekiştirildiğini ifade etti.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Jürinin seçmekte zorlandığı yarışmada tatlılarda, "burmaç" tatlısıyla Ayla Çelik, yemeklerde ise "çullama" ile Ebru Güven birincilik elde etti. Dereceye giren yarışmacılara çeyrek altın ile çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.