Yılbaşında Kuran ziyafeti

Yılbaşında Kuran ziyafeti
Samsun Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin fethinin 1378'nci yılı nedeniyle Yaşar Doğu Spor Salonu'nda Kuran-ı Kerim dinletisi düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi, Mekke'nin fethinin 1378'nci yılı nedeniyle Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda etkinlik düzenledi. İlahi ve Kur'anı Kerim dinletisinin yapıldığı etkinliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kutlamalara katılan vatandaşlar kapalı spor salonunun tribünlerinde bayanlarla erkekler ayrı ayrı oturdu. 7'den 70'e her yaştan insanın bulunduğu Kur'anı Kerim dinletisi yaklaşık 3 saat sürdü.

'ALTARNETİF YILBAŞI KUTLAMASI DEĞİL'
Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi adına bir konuşma yapan Mustafa Küçük, Mekke'nin fethinin önemini anlattı. Küçük, Mekke'nin fethinin alternatif yılbaşı kutlaması olarak ifade edildiğini belirterek, "Bu alternatif bir kutlama değildir. 31 Aralık Mekke'nin fethidir. Ve her yıl düzenli olarak ülke genelinde bu kutlamaları yapıyoruz" dedi. Mekke'nin fethinin kutlamalarına konuk olarak katılan İranlı hafız Ali Rıza Mukkari'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim dikkatle dinlendi.


Fahri KILIÇASLAN