Yemek kartının avantajları nelerdir?

Yemek kartının avantajları nelerdir?
Firma sahipleri, çalışanlarının hakları konusunda ne kadar çok titiz davranırlarsa, çalışmadan elde edilecek verim de o kadar yüksek olur.

Çalışanların en büyük beklentileri, gün boyunca çalıştıkları şirkette öğlen yemeklerini istedikleri gibi yemektir. Küçük bir sorun gibi görünse de aslında ciddi anlamda sorunlara neden olması, firma sahiplerinin bu konuda daha bir dikkatli hareket etmelerini gerektiriyor. Bir şirketi oluşturmak kadar yürütmek de önemlidir ve bir firmayı yürüten kişi maalesef iş sahibi değil, çalışanlardır. Çalışanların motivasyonunun yüksek veya düşük olması iş alanında gösterdikleri başarıyı doğrudan etkiler. Firmalar, genellikle kahvaltı vermezler ama öğlen yemekleri, her firmada zorunlu olarak çalışana verilmesi gereken bir haktır. Tabi ki bu hakkı verirken firmanın da kazançlı veya zararlı çıkması durumu söz konusu olabilmektedir. Özellikle büyük şirketlerde yemek masrafları hem alınan ürünlerden dolayı çok yüksek rakamlara tekabül eder hem de ek olarak personel çalıştırmayı gerektirdiği için ayrıca bir veya daha fazla personel maaşı, SSK girişinin yapılmasını gerektirir. Peki, tüm bunlara gerek kalmadan daha az maliyet harcayarak ve çalışanların da memnun kalmasını sağlamak mümkün mü? Bizce evet! Neden mi? uygulaması, ek olarak yemek hazırlamak için personel çalıştırmaya gerek bırakmaz, personel sürekli aynı yemeği veya şirketin belirlediği yemekleri yemek zorunda kalmaz, şirket ise yemek masraflarını ayrıca faturalandırmak zorunda kalmaz.

Yüzde 100 prim ve vergi avantajı

Yemek maliyetlerinin yüksek olması bir yana personellerin standart yemek yemek istememeleri ayrı bir derttir. Her iki açıdan da aslında şirketlerde mutfağın olması doğru değildir. Zaman kaybı da üzerine eklendiğinde, şirketteki çalışma verimi bir hayli düşer. Mesela büyük bir fabrikayı ele alalım. En az 1000 personelin çalıştığı bir fabrikada öğlen yemeklerini tek anda verebilmek için büyükçe bir mutfak alanına ihtiyaç duyulur ve bu yemeklerin hazırlanması ise saatler alır. Mutfak personelinin geceden çalışmaya başlaması gerekir ki öğlen yemekleri ancak yetişir. Bu durum kesinlikle fabrika sahibi için iyi bir şey değildir. Çünkü hem personel tutmak zorunda kalacak hem yemek yapılırken harcanacak elektrik başta olmak üzere diğer tüm malzemelerin parası, bir hayli yüksek rakamlara tekabül eder ve buna ek olarak bunun faturasının oluşturulması ve vergisinin de ödenmesi, fabrika sahibi için ciddi bir maliyet demek olur. Ama yemek kartı öyle değildir. Yemek kartları içerisine belirlenen miktarda bakiye yüklenir ve personel anlaşmalı olan yerlerden istediği yemeği yiyebilir. Böyle bir durumda yüzde 100 prim ve vergi avantajı yakalanabildiği gibi aynı zamanda ek personel çalıştırma zorunluğu ortadan kalkmış olur. Bu da şirket sahibi için ciddi anlamda ay sonu kazanç elde etmesine olanak sağlar ki bunu her işletmeci ister.

Anadolupass ile tanışın

Uzun zamanların deneyim ve tecrübesine sahip olan firmamız, müşteri beklentilerini karşılamak için anlaşmalı olduğu kurumların sayısını arttırmaya devam ediyor. Yemek kartı konusunda piyasanın en iyi seçeneklerini bir arada sunan firmamız, online çalışan sistemi sayesinde ayrıca kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Güvenli, hızlı ve beklediğinizden daha avantajlı özelliklere sahip olan yemek kartımız hakkında ayrıntılı bilgi almak ve şirketiniz için talepte bulunmak için çağrı merkezi iletişim numaramızdan firmamıza ulaşabilirsiniz. Şirketlerin kâra geçmesini sağlayan çözümlerimizle dilediğiniz her an yanınızdayız, bizi aramadan karar vermeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.