Yaşlılık Aylığı Nedir, Nasıl Alınır? 2100 Tahsis Kodu Ne Zaman Maaş Alır?

Yaşlılık Aylığı Nedir, Nasıl Alınır? 2100 Tahsis Kodu Ne Zaman Maaş Alır?
Yaşlılık Aylığı Tahsis Kodu 2100 Ne Kadar? Nasıl Maaş Alır? Yaşlılık Aylığı nedir, nasıl alınır? Emekli olmasanız bile maaş alabilirsiniz.

Yaşlılık Aylığı Tahsis Kodu 2100 Ne Kadar? Nasıl Maaş Alır? Yaşlılık Aylığı nedir, nasıl alınır? Emekli olmasanız bile maaş alabilirsiniz. Birçok insan yaşlılık aylığı 2024 yılında ne kadar olacak? Detayları ile hazırladık. 65 yaş aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığı, gerekli şartları karşılayan 65 yaş ve üzerindeki kişilere verilir. Bu aylık ödemeden yararlanmak için belirli şartları yerine getirmek gerekir. Bununla birlikte, başvuru esnasında ibraz edilmesi gereken diğer belgeler de burada bulunabilir. 65 yaş aylığı için gerekli koşullar ve başvuru prosedürü hakkında bilgi verdik.

Ülkemizde 800 bin kişinin 65 yaş aylığı alabilmesi için karşılanması gereken birçok kriter vardır. 65 yaş aylığı artık üç ayda bir değil, her ay ödeniyor. Bu, asgari ücrete endekslidir. Haziran ayında açıklanan enflasyon rakamının ardından 65 yaş aylığı %8,45 oranında arttı.

65 Yaş Aylığı Sorgulama

65 yaş aylığı PTT şubelerinden alınabilir. PTT gişelerinden veya PTT kart alarak sıra beklemeden maaşınızı çekebilirsiniz. Yaşlılık maaşı başvurunuzun sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın turkiye.gov.tr adresindeki Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama hizmetinden 65 yaş aylığı başvuru sonuçlarınızı kolayca öğrenebilirsiniz.

Telefonla: Aile Bakanlığının ALO 144 numaralı sosyal yardım hattını arayarak başvurunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

PTT şubeleri: Kimliğinizle herhangi bir PTT şubesine giderseniz, 65 yaş aylığı başvuru sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

PTT web sitesi: PTT bankacılığının internet sitesinden de sorgulama yapabilirsiniz. PTT bankası.ptt.gov.tr adresine erişim sağlayabilirsiniz.

SYD vakfı: Başvurduğunuz sosyal yardımlaşma vakfına giderek başvurunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: arastir.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.