YASAK AŞKTA DNA TESTİ

YASAK AŞKTA DNA TESTİ
Gümüşhane nin Kürtün ilçesinde gözaltına alınan bir kişinin, jandarma aracına konulurken öldürülmesi olayına ilişkin biri tutuklu, 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.



Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Özkan Görmüş'ü (28) jandarmaya ait araca konulurken tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Cafer Güzel katıldı. Güzel'in tutuksuz olarak yargılanan oğulları Tekin, Oktay ve Fikret Güzel, kızı Hamide Yiğit ile eşi Güllü Güzel ise duruşmaya gelmedi.

Şikayetçi olan, öldürülen Özkan Görmüş'ün babası Eyüp Görmüş ile annesi Ayşe Görmüş ve kardeşi Özkan Görmüş duruşmada hazır bulundu. Davada “müşteki sanık” olarak tutuksuz yargılanan jandarma timinde görevli astsubay Nadir Kutlu ve jandarma erler Ercan Güneş, Emrah Arık ve Ramazan Kazan ise duruşmaya katılmadı. Söz alan sanıkların avukatı İsmail Taştan, eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Zeynep Güzel'in bebeğine yapılan DNA testinin sonucunun beklenmesine, sanık Cafer Güzel'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinin Taşlıca köyünde, 17 Eylül 2010'da husumet nedeniyle çıkan kavganın ardından Cafer Güzel (61) jandarma aracına konulan Özkan Görmüş'e (28) tabancayla ateş etmişti. Görmüş, Kürtün Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklu sanık Cafer Güzel'e “kasten adam öldürme”, Fikret, Oktay, Tekin ve Güllü Güzel ile Hamide Yiğit'e “kasten adam öldürmeye yardım etme”, “hakaret, tehdit”, “görevi yaptırmamak için direnme”, Ercan Güneş, Emrah Arık, Nadir Kutlu ve Ramazan Kazak'a da “görevi ihmal” suçlarından dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.