Yarışmacılar gözyaşı döktü

Yarışmacılar gözyaşı döktü
Çarşamba Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği tarafından 4 ve 5. sınıflar arası “Trafik Okulu Projesi” kapsamında Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen bilgi yarışmasında yarışan öğrencilerin gözyaşı dökmesi

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 4 ve 5 sınıf öğrencileri Trafik Eğitimi konusundaki bilgi yarışmasında ter döktüler. Kıyasıya geçen bilgi yarışmasında 4 ve 5. sınıflarda birinci olan sınıf öğrencileri sevinirken 2. ve 3.'lüğü elde eden grup öğrencilerinin ağlaması gözlerden kaçmadı. Bu yıl Çarşamba'da ilk kez İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği tarafından ilçedeki bazı ilköğretim okullarında başlayan Trafik Eğitimi derslerinin verilmesi dikkatlerden kaçmadı. Trafik eğitimi derslerine İlçe Trafik Şube Amiri Baş komiser Latif Boz derslere girerken öğrencilerin yıl boyunca öğrendiklerini bilgi yarışmasında test etmesi ve başarı oranının çok yüksek olması gelecek yıl ki eğitim döneminde daha fazla okulda bu yönde ki eğitimin çoğalması beklenmeye başladı.


MİDİLLİ: EMEĞİ
GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM
Halk Eğitim binasında yapılacak olan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri sabahın erken saatlerinde toplantı salonuna geldiler. Toplantı salonunda ki bilgi yarışmasının açılış konuşmasını Okul Müdürü Abdullah Midilli yaptı. Midilli açılış konuşmasında, “Bu yıl ilk kez ilçemizde bizim okulumuzda Trafik eğitimini Trafik polislerimize verdirmeyi düşündük ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzden bu konuda müsaadelerini istedik. Bu müsaade sonrasında İlçe Trafik Şube Amirimiz Baş komiser Latif Boz Trafik derlerimizi vermeye ve öğrencilerimizi trafik konularında bilgilendirmeye ve eğitmeye başladı. İlk yarıda bu konuda büyük bir yol kat ettik. İkinci dönemde de bu konunun daha iyi gittiğini ve okulumuzda trafik bilgisi alanında büyük gelişmeyi test etmek için bu yarışmayı yapmayı planladık. İnanıyorum ki bu gün burada yarışan öğrencilerimiz kadar yarışmaya katılmayanlar da aynı oranda bilgili ve eğitimli hale geldi. Bu nedenle okulumuzun örnek olması adına bu gün burada bir araya geldik. Bu eğitimde baştan sonra bizlere destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Daha sonra İlköğretim Okulu 4. sınıflar arasında Trafik bilgi yarışmasına geçildi. 4-A,B,C,D,E sınıflarında 3 öğrenci yarışmaya girdiler. Yarışmanın ilk 15 sorusuna kadar tüm sınıflar beraberlikle geldi ancak 15 soruda 4-A ve 4-C sınıfları son sonraya kaldılar. Bu sınıf öğrencilerine iki soru aha soruldu ancak beraberlik bozulmayınca İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım kura çekti. Kura sonucunda 4-A sınıfı bilgi yarışmasının 4. sınıfları arasında birinci seçildi. Bu arada 2 olan 4-C sınıfı öğrencisi Yaren' in gözyaşları arasında rakiplerine koşarak, tebrik etmesi herkesin beğenisini kazandı. Kazanan 4-A sınıfının birincilik ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım 4-A sınıfı öğretmeni Kıymet Dündar 'a plaketini verdi. Plaketleri verdikten sonra Yıldırım, öğrencilerin çok güzel trafik bilgisi olduğunu bu eğitimi veren baş komisere teşekkür etti.

KORO EŞLİĞİNDE TÜRKÜ ŞÖLENİ

Plaket töreninde sonra 4. sınıflar salonda yerini aldıktan sonra bu kez yarışmaya 5. sınıflardan önce sahne alarak öğrencilere neşeli dakikalar yaşatan Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun Türkçe öğretmeni Osman Tarakçı ve öğrencilerinin hazırlamış türküleri koro eşliğinde söylediler. Türkü ve şarkılardan sonra ise 5. sınıfların bilgi yarışmasına geçildi. Öğrenciler yerini aldıktan sonra trafik ve ilkyardım eğitimi bilgi yarışması başladı. 5- A, B, C, D, E
Sınıflarına da 15 sorudan oluşan yarışmada her beş soruda bir öğrencilerin puan durumu belirlendi. Eşitlik durumunda öğrencilere 2 soru daha sorulacaktı. Finale yine iki sınıf berabere kaldı. Sonucu belirlemek için yedek sorular soruldu. Bu sorulardan sonra da eşitlik bozulmayınca finale kalan 5-C ve 5-E sınıfı arasında kura çekildi. Sonucu belirlemek için İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Atar görevlendirildi. Kura çekimini gerçekleştiren Atar' ın çektiği kura sonucu 1. liği bu kez 5-C sınıfı kazanmış oldu. Yarışmayı kazanan sınıfın plaketlerini Sınıf öğretmeni Dilek Köksal verdi. Öğrencilerin böyle bir etkinliğe katıldıkları için 4.sınıfların katılım belgelerini Halk Eğitim Müdürü Talat Aktaş verirken, 5. sınıfların katılım belgelerini de Okul Müdürü Abdullah Midilli verdi.

Emin İnan – Çarşamba