Yardım için kenetlendiler
ediniyor dedi. Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Seher Ün öncülüğünde koordinatör Sevgi Dura ihtiyaç sahibi ailelerin tespitine yönelik envanter çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
KOORDİNATÖR SEVGİ DURA İDDİALI
Kimseyi yardıma alıştırmak istemediklerinin altını çizen Koordinatör Sevgi Dura, "İnsanımızın emek vermeden bir şeylere sahip olmasına aracı olmaktan kaçınıyoruz. Onlara da, kendilerine bir süreliğine yardımcı olacağımızı anlatıyoruz. Ama çok acil müdahaleye ihtiyaç duyan kadınlar, aileler var, kilitlenmiş durumda. Örneğin bir sağlık problemi var ve ilaç alacak parası yok. Ya da evi yıkılmış, gidecek hiçbir yeri yok. Bu gibi durumlarda acil yardım veriyoruz" şeklinde konuştu.
MERKEZ FABRİKA GİBİ ÇALIŞACAK
Projesi çizilen bu merkez hakkında bilgiler veren Dura, çalışma biçimi küçük bir fabrikayı andırıyor. Her odada bir grup "işçi karınca" var; eskiler yenileniyor, kirliler yıkanıyor, buruşuklar ütüleniyor, çöpe gidecek malzemeler değerlendiriliyor, artık kumaşlardan nevresim takımları dikiliyor ve kırık mobilyalar onarılıyor.dedi. En güzeli de, yardımların her zaman büyük bir nezaketle sunulması. Görevliler, ihtiyaç sahiplerini neşeli bir oyunun içine çekiyor; odalar tıpkı bir mağaza gibi düzenlenmiş, yoksullar ise gönlüne göre alışveriş yapmak isteyen müşteriler gibi düşünüldüğünü söyledi.
Ramazan AKSOY
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.