Yapılacak işlerinizi önceden bildirin

Yapılacak işlerinizi önceden bildirin
Samsun 2010 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Aksoy, toplantının başında 2011 yılının herkese başarı ve mutluluk getirmesini temenni ederek sözlerine başladı. Vali Aksoy, proje bazında eğitim sektörünün 85 proje ile en fazla projeye sahip olduğunu, bunu 83 proje ile enerji sektörünün izlediğini söyledi.

EN BÜYÜK PAY ULAŞTIRMAYA

Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen toplantıda yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Aksoy şöyle konuştu, "2010 yılı içinde İl Özel İdaresi de dahil olmak üzere toplam 18 yatırımcı kuruluş tarafından bin 699 proje ve 665 iş üzerinde çalışılmaktadır. Bu projelerin toplam bedelleri 3 milyar 377 milyon 356 bin 621 TL'dir. Yine bu projelerin 2010 yılı ödenek toplamı 556 milyon 738 bin 280 TL olup 31 Ağustos itibariyle bu ödeneğin yüzde 54'ü harcanmış durumdadır. Proje bazında eğitim sektörü 85 proje ile en fazla projeye sahip sektör olurken, bunu 83 proje ile enerji sektörü izlemektedir. Genel sektörel değerlendirme içerisindeki 320 proje için tahsis edilen 2 milyar 640 milyon 834 bin 243 TL'lik ödeneğin en büyük kısmı olan 1 milyar 175 milyon 933 bini 22 projenin yürütüldüğü ulaştırmanın oldu"

VALİ AKSOY UYARDI

Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine konuşmasında çeşitli uyarılarda bulunan Vali Aksoy, 2011 yılındaki projeler için çalışmalara erken başlanılmasını istedi. Vali Aksoy, "Yeni yatırım programlarının kesinleşmesi ödeneklerin gelmesi ve çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması bakımından ihale öncesinden yapılması gereken işleriniz varsa onların çalışmalarının şimdiden başlatılması büyük önem taşıyor. Şimdiden iş programındaymışız gibi hazırlıklar yapılırsa zamandan kazanmış oluruz. Yatırımlarımız daha hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olur. Bu bakımdan geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir duyarlılık içerisinde arkadaşlarımızın çalışmalarını sürdürmelerini istiyoruz. Zaman zaman belirli kurumlardan cevap gelmediği ya da cevabın arzu edilen noktada olmadığı için hizmetin, yatırımın geciktiğini görüyoruz. Bu tür hususlarda mutlaka beni bilgilendirin. Çözemediklerimizi ilgili bakanlıklar nezdinde temaslarda bulunmak suretiyle çözmeye gayret edelim. Kurumların çözemedikleri konuları bizlere aktarmaları durumunda onlara da çözüm üretmek için gayret içinde olacağız" dedi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Emniyet İl Müdürü Hulusi Çelik ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Zekeriya FIRAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.