Yağışlar Karadeniz'e kayıyor

Yağışlar Karadeniz'e kayıyor
Meteoroloji, sağanak ve gökgürültülü yağışların Karadeniz Bölgesi'nde ve özellikle Orta Karadeniz'de kuvvetli olacağına dair uyarılarda bulundu

Yağışlar tüm Karadeniz'i etkisi altına alırken, bugün Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerine kadar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacak.

YAĞIŞLAR RÜZGARLA ETKİSİNİ ARTIRACAK
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, kuzey kesimlerde görülecek olan sağanak ve gökgürültülü yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerine kadar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı doğu kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) azalacak. Rüzgar, kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile zamanla Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

SEL TAŞKINLARINA DİKKAT
Öte yandan Meteoroloji, yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerine kadar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunmasını istedi.

BÖLGELERDE HAVA
Batı Karadeniz:
Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Sinop ile öğle saatlerine kadar Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz:
Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.