Vekaletle kesim bedeli 5.950 TL

Vekaletle kesim bedeli 5.950 TL
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 5 bin 950 lira, yurt dışında ise 2 bin 750 lira olarak belirledik." dedi.

Erbaş, TDV Konferans Salonu'nda düzenlenen "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı"nda, kurbanın temellerinin Hazreti Adem'e kadar uzanan ve insanlık tarihi ile yaşıt bir ibadet olduğunu söyledi. Kurbanın Allah'a yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışı, sevgi, vefa, sadakat ve fedakarlığın simgesi olduğunu belirten Erbaş, kurbanın yaratana karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara karşı paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimet olduğunu dile getirdi.

2023-06-erbas06-1.jpg

"Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 5 bin 950 lira, yurt dışında ise 2 bin 750 lira olarak belirledik. Vatandaşlarımız, 'www.tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden online bağış yapabilirler. Cep telefonlarına indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilirler. İl ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle kurban programına katılabilirler. Ayrıca her vatandaşımız 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikleri, Koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilirler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.