Ve 4+4+4 teklifi Meclis’ten geçti

Ve 4+4+4 teklifi Meclis’ten geçti
12 yıllık zorunlu eğitim kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

4 günlük yoğun mesai ve müzakerelere sahne olan eğitimi kademeli ve zorunlu olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda 91 red oyuna karşın 295 kabul oyu ile yasalaştı.

Görüşmelerden gergin anlar yaşanmıştı

Meclis Genel Kurulu'nda Salı günü görüşülmeye başlanan teklif, geç saatlere kadar süren oturumlarda, zaman zaman çıkan gerginlikler arasında görüşüldü. 27 maddelik teklif, 91 ret oyuna karşılık, 295 kabul oyuyla Meclis'ten geçti.
Oylama sonrası teşekkür için kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Bu karar halkla devletin önündeki engeli kaldırmıştır” dedi.
Düzenleme, 8 yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitimin yerini, kademeli olarak 12 yıla çıkartıyor. Kanun önemli yapısal değişiklikler içeren
kanun neler getiyor?

Temel Eğitim 12 Yıl

İlk 4 yıl ilkokuldan, ikinci 4 yıl ise ortaokuldan oluşacak. Sonraki 4 yıl ise Lise şeklinde kademelendirilecek.
İlköğretim çağı 6 ila 13 yaşları arasındaki çocukları kapsayacak. İlköğretime başlama yaşının tabanı 60 ay, tavanı 72 ay olarak belirlenecek.Okula Başlama Yaşı 60 ile 72 Ay
Öğrenciler ortaokulla birlikte seçmeli ders alabilecek.
Meslek liselerine üniversite sınavında alanlarına yönelik tercihlerde verilen ek puan ise kaldırıldı. Meslek liselerine üniversiteye girişte uygulanan katsa eşitsizliği kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum