Vatandaşlara emlak vergisi uyarısı

Vatandaşlara emlak vergisi uyarısı
Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vergi aylarının yaklaşması nedeniyle vatandaşlara uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu

Devlete ödenen vergilerin kutsal bir görev olduğunu ve halka hizmet olarak geri döndüğüne dikkat çeken Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Emlak Şefi Hüseyin Pehlivan, vatandaşların mayıs ve kasım aylarında iki taksit olarak ödedikleri emlak vergilerinde cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu.

SON GÜNE BIRAKILMAMALI

Canik beldesinde 36 bin vergi mükellefi bulunduğuna dikkat çeken Pehlivan, "Mükelleflerimiz, emlak vergilerini iki eşit taksitte belediyemize gelerek nakit veya visa ile veya belediyeye gelmeden posta çeki ile 717293 nolu hesaba yatırarak ödeyebilirler. Halkımızdan aşırı yığılmalara sebep olmamaları için vergilerini son günlere bırakmamalarını istiyoruz" dedi. Vatandaşların vergilerini daha kolay bir şekilde ödeyebilmeleri için ilçenin belli yerlerine ödeme noktaları açılacağını belirten Pehlivan, "İlk ödeme noktamızı diğer mahallelere yakınlığı bakımından Site Telekom Müdürlüğü'nün bahçesine kurduk. 1 Mayıs itibariyle emlak vergilerini ödeyecek vatandaşlarımız buradan vergilerini rahatlıkla, belediyeye gelmeden ödeyebilirler. İlerleyen zaman içerisinde bu ödeme noktalarının sayısını artırarak, hizmeti vatandaşların ayağına götüreceğiz" diye konuştu.

TC KİMLİK NUMARASI ÖNEMLİ

2008 yılı itibariyle tüm kamu kurumlarında işlemlerin TC kimlik numarasına göre yapıldığına dikkat çeken Emlak Şefi Hüseyin Pehlivan, vergi mükellefi olan vatandaşların emlak vergilerini ödemeye geldiklerinde mutlaka emlak sicil servisine uğrayarak kimlik bilgilerini tazelemelerini istedi. Vergi mükellefi olan vatandaşların 228 35 50 veya 228 20 20 nolu telefonları arayarak her türlü bilgiyi alabileceklerini belirten Pehlivan, vatandaşlara vergi günlerinin hatırlatılması noktasında da ilçenin belli yerlerine ve mahalle muhtarlıklarına afişler asıldığını kaydetti.