Vatandaşı kış telaşı sardı
Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte dar gelirli vatandaşların da kışlık yakacak telaşı başladı. Odun fiyatları geçen yılki fiyatlarını korurken, kömüre bu aydan sonra zammın gündemde olduğu belirtiliyor. Kömür fiyatları her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşın cebini yakacağa benziyor. Peşin parayla kömür alamayacak vatandaşın tek umudu ise yapılan cazip taksit imkânları.
Vatandaş ya alacağı kömürün bedelini taksitle ödeyecek yâda torba torba alacağı kömürle ısınmaya çalışacak. Odun kömür satan esnaf da vatandaş gibi artan kömür fiyatlarından şikâyetçi. Çünkü bu durum onların da alım gücünü zorluyor.
Bartın'ın yüzde 70'i ise kırsal kesimde yaşıyor. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar ise yakacak odun ihtiyacını kendi karşılıyor. Vatandaşlar ise odun ve kömür gibi yakacaklarını şimdiden hazırlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.