Varlık fiyatlarında oynaklık arttı

Varlık fiyatlarında oynaklık arttı
İran'ın hafta sonu İsrail'e misilleme amaçlı saldırısının daha geniş bir bölgesel çatışma korkusunu artırması ve yatırımcılarının risk iştahını düşürmesiyle varlık fiyatlarındaki oynaklık arttı.

İran'ın hafta sonu İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırması dünya genelinde fiyatlamaları zorlaştırdı.

Küresel pay piyasalarında aylardır devam eden yükseliş eğilimine karşın ABD'de enflasyonun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle satış baskısı artarken, Orta Doğu’da çatışmaların genişlemesi de risk algısının önemli derecede güçlenmesine neden oldu.

Buna göre, 7/24 esasıyla çalışan kripto para piyasalarında ciddi değer kayıpları görülürken, Bitcoin'in fiyatı bir ara yüzde 10'dan fazla gerileyerek 60 bin 600 dolara kadar indi.

Güvenli liman varlıklardan altına olan talep güçlü kalmayı sürdürüyor

İran’ın İsrail’e yönelik saldırısı sonrası haftanın ilk işlem gününde güvenli liman varlıklardan altının ons fiyatı cuma günkü kapanışa göre yüzde 1'den fazla artarak 2 bin 373 dolara kadar yükseldikten sonra saat 11.00 itibarıyla 2 bin 352 dolar seviyesinde dengelendi.

12 Nisan’da 2 bin 432 doları aşarak rekor tazeleyen altının ons fiyatı, bu seviyeden gelen satış baskısıyla günü yüzde 1,2 azalışla 2 bin 344 dolardan tamamlamıştı.

Analistler, İran'ın İsrail'e misilleme amaçlı saldırısının ardından İsrail'in buna cevap verebileceği ve tansiyonun yeniden yükselebileceği endişelerinin hala yatırımcıların kararları üzerinde etkili olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.