Vakıftan öğrencilere yardım eli
Eğitimde fırsat eşitliği yaratılması ve ekonomik zorluk çeken öğrencilere destek olmak için Samsun Atatürk Kültür Vakfı tarafından başlatılan proje kapsamında 200'e yakın öğrenciye yardım eli uzatılacak.
İSTİSMARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Çok sayıda öğrencinin üniversite eğitimlerini ekonomik nedenlerle güçlükle sürdüğü, bir kısmının eğitimlerini bırakmak zorunda kaldığı, bir kısmının ise radikal ideolojik gruplarca istismar edildiğini bildiren yetkililer, projeden bir eğitim yılında yaklaşık 200'e yakın öğrencinin yararlanmasının hedeflendiğini kaydettiler.
YURTLARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Projenin Samsun Atatürk Kültür Vakfı'na ait Kız Öğrenci Yurdu ve Taflan Erkek Öğrenci Yurdunda gerçekleştirileceğini ifade eden yetkililer, kampanyaya destek olmak isteyenlerin yardımlarını aylık 135 TL ile 'Bir öğrencinin yatağını ve yorganını sağlıyorum', 65 TL ile 'Bir öğrencinin sadece yorganını sağlıyorum'', 35 TL ile ''Bir öğrencinin sadece yastığını sağlıyorum' şeklinde yapabileceklerini söylediler.
DESTEK BEKLENİYOR
Destek vermek isteyenlerin Samsun Atatürk Kültür Vakfı'nın İş Bankası Gazi Şubesi ile Vakıfbank Merkez Şubesi'ndeki hesaplarına para yatırabileceklerini belirten yetkililer, elde edilen yardımlarla öğrencilerin konaklama, kahvaltı ve akşam yemeğinin karşılanacağını kaydettiler. Kampanyaya destek veren şahıs, kurum ve kuruluşların yapılacak sözleşme ile bir eğitim yılı için taahhütte bulunmaları istenirken, projeye 10 ay üzerinden nakit veya kredi kartı ile destek verilebileceği ifade ediliyor.