Uzlaşma yok direnişe devam

Uzlaşma yok direnişe devam
Samsun Sigara Fabrikası'nda işten atılan 120 kişi direnişe devam ediyor. İşçiler BAT'ın uzlaşma teklifini reddetti

Samsun Sigara Fabrikası'ndan atılan 120 tütün işçisine direnişlerinin 7. gününde British American Tobacco (BAT) tarafından akşam saatlerinde bir teklif geldi. BAT patronları, yeni tekliflerini işçilerin direndikleri yemekhane binasına güvenlik şefi aracılığıyla gönderdiler. İşçilere ayrı ayrı tebliğ edilen yazıyı okuyan ve bu gelişme üzerine toplantı yapan işçiler, teklife tepki göstererek reddettiler. Islıklarla yürüyen tütün işçileri, güvenlik şefinin getirdiği kağıtları Genel Müdürlüğün kapısına yırtıp attılar.

"PARA DEĞİL İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ"

Daha sonra, sendika temsilcisi ve işçiler fabrika önüne gelerek kendilerini bekleyenlere bilgi verdiler. İşlerine geri dönmek dışında hiçbir teklifi kabul etmeyeceklerini belirten işçiler, “Para değil, işimizi geri istiyoruz. Direnişimizi ve birlikte mücadelemizi kıramayacaklar. Sonuna kadar direneceğiz, boyun eğmeyeceğiz” dediler.

İŞÇİLER KARARLI DURUŞUNU BOZMADI

İşçilere tebliğ edilen yazıda, eski sözleşmede firma tarafından ödenecek 3 aylık ve sosyal haklar içeren uzlaşma metni işçiler tarafından reddedildiği, bunun üzerine 31 Mart 2011 tarihinde işçilerin iş akitlerinin feshedildiği, sendikadan gelen teklif üzerine yapılan görüşmede sendika tarafından emekliliği hak edenlerin iş akitlerinin feshine itiraz edilmediği, diğer çalışanlardan gönüllü olanların sözleşmesinin sona erdirilmesinin ve işten atılan işçilerin ise işe geri alınmasının istendiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.