UZAYTEM ÜÇ YAŞINDA

UZAYTEM ÜÇ YAŞINDA
OMÜ Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ( UZAYTEM ), kuruluşunun 3. yılını Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yaptığı etkinlikle kutladı.

Etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Prof. Dr. Şenol Eren ve Bünyamin Şahin, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, UZAYTEM Kurucu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, UZAYTEM Eğitim Müdürü Hamdi Yılmaz ile akademik ve idari personel katıldı.
Havacılık konusunda ODTÜ ve İTÜ ile yarışıyoruz.
Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan yaptı. 2011 yılında 19 Mayıs ilçesi Ballıca Kampüsü'nde kurulan UZAYTEM hakkında bilgi veren Akan, “ Ballıca Kampüsümüz önemli özelliklere sahip. Bu kampüste 5 bin metrekarelik 3 hangarımız, kendimize ait bir uçuş pistimiz ve 1.000 metrekareye yayılmış kompozit atölyelerimiz var. Kısacası alt yapı olarak iyi imkanlara sahibiz. Havacılık konusunda fakülte bazında ODTÜ ve İTÜ ile yarışıyoruz. Uçuş ve Sivil Havacılık Okulu olarak da Anadolu Üniversitesi ile yarış halindeyiz. Şu anda Havacılık fakültesi bazında Türkiye'de 3. sivil havacılık da ise 2. sıradayız” dedi. Akan kısa süre sonra Türkiye'nin en iyi pilotlarını yetiştirecek devlet okullarından biri haline geleceklerini de belirtti.
Hedef havacılık sektöründe bir numara olmak .
Prof. Dr. Ferşat Kolbakır ise Ballıca Kampüsü'n de bulunan UZAYTEM, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruluşunun bir macera olarak başladığını belirtti. Özellikle bir uçuş okulu kurmanın her zaman için bir hayal olarak görüldüğünü belirten Kolbakır, “ Ama biz kendimize güvendik,' biz bu işi yaparız' dedik. Rektörümüzün bu konuya gönül vermesi ile de şu an geldiğimiz noktaya taşındık. Havacılık sektöründe bir numara olmak niyetindeyiz. Hedefimizi başkalarının ulaştığı noktanın daha da üzerine çıkaracağız” diye konuştu.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu ise yaptığı konuşmada tüm gelişmiş ülkelerin Havacılık Sanayiine özel bir önem verdiklerini ve Türkiye'nin de havacılık sanayinde söz sahibi olmak için çalıştığını söyledi.
Hasan Kalyoncu ve THY ile protokol imzaladık.
Son olarak söz alan UZAYTEM Eğitim Müdürü Hamdi Yılmaz, şimdiye kadar gerçekleştirdikleri eğitim uçuşlarında 1.450 saat boyunca uçuş yaptıklarını ve 10 kişilik ilk mezunlarını da bu yıl içinde verdiklerini belirtti. Aynı zamanda Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve THY ile yapılan protokol gereği oradan gelen adayların UZAYTEM uçuş eğitimi organizasyonunda yetişecekleri bilgisini verdi.
Konuşmaların ardından Uğurkan Abacı, UZAYTEM' in kuruluşundan günümüze kadar ki kat ettiği yolu görsel bir sunumla aktardı.
Sunumun ardından sahneye 3. yaş kutlaması adına uçak şeklinde tasarlanmış pasta getirildi ve toplu olarak kesildi. Tüm katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından etkinlik sona erdi.

UZAYTEM
Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde 2011 Yılında Ballıca Kampüsü'nde kurulan ve üçüncü yaşını kutlayan UZAYTEM Yüksekokul ve Fakülte ile eş güdümlü olarak çalışan bir araştırma ve geliştirme ve uygulama merkezi.
UZAYTEM üniversite bünyesinde yer alması ve uçak bakımı, hangarlama, uçuş eğitimi, uçuş pisti, kompozit atölyesi gibi pek çok alanda etkin olması açısından Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu kapsamında ppl eğitimi, gece uçuş eğitimi, simülatör eğitimi ve pic eğitiminin verilmesi de planlanıyor.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.