Usta 'kıyı erozyonuna' dikkat çekti

Usta 'kıyı erozyonuna' dikkat çekti
İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, “Samsun’un Atakum ilçesindeki Kurupelit Yat Limanında yapılan dalgakıran sonrasında zamanla belirgin ölçüde kıyı erozyonu oluştuğu görülmektedir” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 22 Mayıs 2024 tarihinde askıya çıktığı Kurupelit Yat Limanı İmar Planı Değişikliği İlanının, kamuoyunda geniş yer bulduğuna vurdu yapan Usta, “Liman içinin tamamen dolgu malzemesi ile doldurulması ve dalgakıran yapısının 500 metre uzatılması yerel otoriteler tarafından çözüm önerisi olarak sunulmuştur. Bu çözüm toplumda ve konuyla alakalı araştırma yapan ODTÜ’lü akademisyenlerde karşılık bulmamıştır” dedi.

USTA: SAHİLDE HERKES TEDİRGİN
İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, “Doldurulacak yat limanının dolgu alanı üzerinde nasıl bir yapılaşmaya gidileceği de ayrıca merak konusudur. Bu durum mevcutta sahile komşu olan ev ve işyeri sahiplerinde ciddi bir tedirginliğe neden olmuştur” dedi.

Konuyla alakalı Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri; Dr. Hasan Gökhan Güler, Dr. Gülizar Özyurt Tarakcıoğlu, Dr. Işıkhan Güler, Dr. Cüneyt Baykal, Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, Prof. Dr. Ayşen Ergin; İnşaat Mühendisi ve Doktora Öğrencileri Barış Ufuk Şentürk ve Yağız Arda Çiçek (KU Leuven) tarafından kapsamlı bir rapor hazırlandığını söyleyen Usta, “Rapora göre; Kurupelit Yat Limanı’ndaki kıyı şeridi değişimi sorunu için sunulan çözüm önerisinin, durumu düzeltmekten ziyade daha da kötü sonuçlara yol açacağı öngörülmüştür. Önerilen çözümün imalat maliyeti ve olası kötü senaryoların doğaya ve kıyı kenarındaki yapılara verdiği zarar düşünüldüğünde alternatif çözümlerin araştırılması, daha detaylı sayısal modelleme çalışmalarının yapılması gereklidir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.