ÜMİT EDİYORUM TÜRKİYE'Yİ ERKEN SEÇİME GÖTÜRÜR

ÜMİT EDİYORUM TÜRKİYE'Yİ ERKEN SEÇİME GÖTÜRÜR
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, "Önümüzdeki günlerde bence erken seçim gündemde kalacak. Ümit ediyorum, madem ki Sayın Cumhurbaşkanı yeterli halk desteğine sahip, Türkiye'yi bir an önce erken seçime götürür." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yoksulluk, yüksek enflasyon ve faiz baskısı olan ülkelerde seçimlerin kaçınılmaz olduğunu savundu. Türkiye'de sistemi kilitlemek için seçimin de zorlaştırıldığını öne süren Davutoğlu, şunları kaydetti: "Malum, Türkiye'yi ancak cumhurbaşkanı seçime götürebilir. Meclis'in Türkiye'yi seçime götürmesi çok zor. Psikolojik olarak Türkiye'de seçim zaruridir. Olmuyorsa hukuki olarak engellendiği için olmuyordur yeni sistemle. Önümüzdeki günlerde bence erken seçim gündemde kalacak. Ümit ediyorum, madem ki Sayın Cumhurbaşkanı yeterli halk desteğine sahip, Türkiye'yi bir an önce erken seçime götürür."

20210703-2-49037627-66656408.jpg

MUHALEFET İLE YAKIN TEMAS
"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmasaydı biz ittifaktan bahsediyor olmayacaktık" diyen Davutoğlu, "Cumhur İttifakı kurulmasaydı Millet İttifakı da kurulmazdı. Cumhur İttifakı doğduğu için başka ittifaklar doğdu. AK Parti ve MHP tabanındaki rahatsızlığı görüyorum, dolayısıyla Cumhur İttifakı kalıcı olmayabilir. Muhalefet yakın temaslarımız var. Sayın Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan ve Karamollaoğlu ile görüşüyoruz. Kabul etseler idi Sayın Erdoğan ve Bahçeli ile de görüşme yapardık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.