Ülkelerinin yemeklerini...
Kuzey'den Güney'e Türkiye adı altında birçok ülkeden kampın ilk ayağı olan Samsun'a gelen öğrenciler, Rotary Kulübünün gerçekleştirdiği etkinliklerle doyasıya eğlendiler. Geçtiğimiz hafta Samsun'a gelen, burada yelken kursları ve yine bir çok etkinliğe katılan öğrenciler, Çarşamba günü Çorum, Hattuşaş güzergahından Mersin'e gidecek.
SONUÇLAR ŞAŞIRTMADI
Önceki akşam Yelken Kulüp'te öğrenciler için yemek yarışması düzenlendi. Öğrenciler hem yaptıkları kendi ülkelerine has yemekleri tanıttılar hemde bol renkli görüntülerle yarıştılar. Rotary Kulübü üyelerinden oluşan yarışma jürisi yemekler arasında birinciyi seçmekte zorlansada sırlalama şu şekilde oldu: 3. Hırvatistan, 2. Fransa ve 1. Kazakistan. Sonuç pek şaşırtıcı olmamıştı. Neden derseniz, çünkü Kazakistan ve Fransa yemek kültürü gerçektende ülkemiz yemek kültürüne çok yakındır.
ANILARLA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ
Kalabalık davette,Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı Birsen Öztürk'ün yanısıra birçok Rotary Kulübü üyesi vardı. Samsun Rotary Kulübü Başkanı Ümit Gürses gecede, bu projede çok emek harcayan kamp sorumlusu Fulya Kitaplı'yı ve aynı zamanda öğrencilerin konakladığı örnek aileleri gelecekte büyük anı teşkil edecek kulüp hediyeleri ile ödüllendirmeyi unutmadı.
Ercan ÜSLÜ