Ukrayna-Samsun hattı

Ukrayna-Samsun hattı
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, belediyenin Ukrayna'ya seferler başlatmak için gemi alma hazırlığında olduğu bildirildi

Miraç Öztürk
--------------

Gemi alımı için hazırlıkların başladığı ve fizibilite çalışmalarının 1,5 ayda tamamlanacağı açıklandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle dedi: "Karşılıklı iki sahil insanının yakınlaşması için Ukrayna'ya gemi seferleri yapmayı düşünüyoruz. Fizibilite çalışmalarını bitirdikten sonra uygun şartlarda gemi alarak seferlere başlayacağız"

"UKRAYNA İLE İLİŞKİLERİMİZ GELİŞECEK"

Ukrayna ile Samsun arasındaki bağlantının deniz yoluyla kısalacağını belirten Yılmaz, hem ticari hem de turistik ilişkilerin bu sayede daha üst bir seviyeye getirilebileceğini savundu. Yılmaz, "Karşı komşumuz Ukrayna ile aramızda 400 kilometre var. Aramızdaki bu ulaşım bağlantısının bir deniz aracıyla kısaltılmasının mevcut olduğunu gördük. Gerek ticari, gerek turizm gerekse sosyal ve kültürel açıdan karşılıklı iki sahil insanının yakınlaşmasını sağlayabiliriz diye düşündük. Bu yakınlaşmanın deniz taşıtı gibi bir araçla yapılmasını sağlamak amacıyla projeler hazırladık. Bunun için ne kadar yolcu, otomobil, TIR ya da yolcular gidip gelirken beraberlerinde bavul ticareti yapmak üzere getirdiklerini ürünleri taşıyacak bir gemi üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

"VİZEDE SORUN YAŞANMAYACAK"

Ukrayna-Samsun ilişkilerini sıklaştıracak yeni projelerin de olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, fahri konsoloslukların da gündemlerinde olduğunu ifade ederek, "Eğer geminin işletim maliyetleri bizim altından kalkamayacağımız birşey değilse kentin dinamiklerini harekete geçirerek bu işe girip bu gemiyi satın alacağız. Ukrayna ile turizm, kültür ve sosyal alışverişin yanında buradan oraya RO-RO seferi de düşünüyoruz. Fahri konsolosluklar oluşturarak vize işlemleri konusunda da bürokrasiyi hızlandıracağız" dedi.