TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI ŞAHİN: BİZ, KİMİN YÖNETTİĞİNE DEĞİL O ŞEHİR NEYİ HAK EDİYOR ONA BAKIYORUZ

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI ŞAHİN: BİZ, KİMİN YÖNETTİĞİNE DEĞİL O ŞEHİR NEYİ HAK EDİYOR ONA BAKIYORUZ
Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Biz, kimin yönettiğine değil o şehir neyi hak ediyor ona bakıyoruz." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Hüseyin Yılmaz, Yurt Haberleri Editörü Orhan Topal, Yurt Haberleri Editör Yardımcısı Eda Ünlü Özen ve Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar'ın sorularını yanıtladı.

Birliğin, Cumhuriyet'in en köklü kurumlarından olduğunu belirten Şahin, bütün belediyelerin "doğal üye" özelliğinden dolayı 1391 üyeleri bulunduğunu söyledi.

Şahin, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana demokratikleşme, yerelleşme ve sivilleşme konularına önem verdiğini dile getirerek, "İleri demokrasi hedefine gitmek için yereli güçlendirmeniz gerekiyor. Güçlendirme hem mali hem de yetki olarak... Son 20 yılda bu konuda olağanüstü çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar halkımızın çok hızlı hizmete ulaşmasını sağladı. Atılan bu tohum çok büyük bir hizmet ormanına dönüştü." ifadesini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2014 yılından itibaren Belediyeler Birliği bünyesinde "Dünya nereye gidiyor, biz hangi durumdayız ve ne yapmalıyız?" konularında ölçümleme yaptıklarına işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

"Buradaki en büyük kılavuzumuz yerel yönetimler manifestosuydu. Ne koronavirüs ne de yaşanan bu sorunlar vardı. Aslında bu ileri görüşlülük ve vizyon. Bu manifestoda 8 başlık konuştuk. Akıllı şehirler... 'Şehir nasıl akıllı olur' dediklerinde 2 örnek verdim. Alzheimer çağın vebası ve aileler çok büyük zorluluklar yaşıyor. Hastalar kayboluyor, aileler nerede olduğunu bulamıyor. Coğrafi bilgi sistemi cihazıyla kırmızı hatta geçtiği zaman ikaz ediyor, aileye kişinin nerede olduğunu haber veriyor. Bu olağanüstü, insani olarak önemli bir çalışmaydı ve çok dikkati çekti. İşitme engelli bir anne bebeğinin ağladığını duymuyor. Ona verdiğimiz bir cihaz ile titreşim yaparak bebeğinin ağladığını ve yanına gitmesi gerektiğini gösteren bir dijital altyapı sunduk. Diğer belediyeler tarafından da örnek alındı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.