Türk, soruşturması sona erdi

Türk, soruşturması sona erdi
Samsun'a, Muş Bulanık davasını takip etme amaçlı gelen, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yumruklu saldırıya uğraması ile ilgili olarak başlatılan soruşturma sona erdi

Samsun'a 12.04.2010 tarihinde görülmesi için alınan Muş Bulanık davasını, takip etmek amaçlı gelen, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, Samsun Adliye'si önünde yumruklu saldırıya uğraması ile ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Baş Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma dün sona erdi. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, kendi makamında yaptığı basın açıklamasında, Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı ile alakalı soruşturmanın sona erdiğini ve 2 zanlının da yargılanması adına, Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını vurguladı.

KASTEN YARALAMA SUÇU

Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, “Söz konusu şahısların, konu ile ilgili iddianamesini hazırladık ve bu gün itibarı ile mahkemesine göndereceğiz. Yapılan soruşturma sonucunda, şüpheli İsmail Çelik, kasten yaralama suçundan ve şüpheli Uğur Keskinoğlu hakkında ise kamu malına zarar vermek sucundan dolayı, Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kamu davası açılmıştır.”şeklinde konuştu. Başsavcısı Canip Yetişir, dava ile ilgili yapılan soruşturmada, 2 şahıs haricinde kimsenin olaya karışmadığının tespit edildiğini vurgularken, şüpheli olarak ifadeleri alınan K.T., S.A., C.S., A.T., A.Ç., T.T., Ş.A., U.D. ve F.K. hakkında, kasten yaralama suçuna azmettirme iddialarıyla ilgili 25.05.2010 tarihli Ek Kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğinin altını çizdi.

Tolga BİRGÜCÜ