Turistler memnun değil

Turistler memnun değil
Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop'u yaz sezonunda 600 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Turizm sektörü konusunda özeleştiride de bulunan Tosun, "Ağırladığımız turistler ilimizden memnun ayrılmadı. Markalaşma ve müşteri memnuniyeti konusunda notumuz düşük" dedi.

Sinop Havaalanı'nın açılması ve kuruvaziyer turizminin başlaması sonrası 2008 yılında ilin turist sayısı bakımından altın çağını yaşadığını belirten Hikmet Tosun, geçen yıl 400 bin olan turist sayısının bu yıl 600 binlere çıktığını kaydetti. Tosun, "Havaalanının açılmasıyla ilimize gelen gelir düzeyi yüksek turistlerde artış sağlanırken, kuruvaziyer turizmi ile yabancı turist sayısı da oldukça arttı. Bu yıl ilçelerimiz dahil otellerimiz ful doluydu. Rezervasyonlar noktasında sıkıntılar yaşandı. Turist sayısı bu sezonda ülke ortalamasının üzerinde gerçekleşti" diye konuştu.
Açıklamasında özeleştiride de bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, "Evet turist sayısı olarak potansiyelimiz bu yıl çok iyiydi. Ancak ilimize gelen turistler memnun ayrılmadılar. Onları memnun edemedik. Bir çok kişi fiyatların yüksekliği ve alt yapı eksiliklerinden şikayet etti. Bizim en büyük eksikliğimiz markalaşma ve müşteri memnuniyeti" şeklinde konuştu.
Eksikliklerin giderilmesi noktasında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Tosun, şunları söyledi: "2007 yılında ilimizde gerçekleştirilen ve bakanlık yetkilileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile sektör yetkililerinin katıldığı turizm çalıştayında 98 tane eksik tespit edilmişti. Bu yıl 22-23 Kasım tarihlerinde bu çalıştayın ikincisini yapacağız. Bu eksiklikler giderilmiş mi, ya da ne kadar giderilmiş bakacağız. Yolundan suyuna, alt yapısından yatak sayısına ve sektörü ilgilendirecek her alanı masaya yatıracağız."