TUĞGENERAL UFUK EKİNCİ, ŞEHİT AİLESİNDEN ÖZÜR DİLEDİ
Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci,Kutsal bir milletiz. Niye kutsal bir milletiz? Çünkü dünya'ya nizam vermiş, zalimlerin düşmanı, mazlumların hamisi bir milletiz. Bu aziz milletin, bu kutsal milletin en önemli organlarından birisi de Türk Silahlı Kuvvetleridir. Yani Türk ordusudur. Şanlı Türk ordusunu şanlı yapan kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizdirdedi.
KATKIDA BULUNLARA KOMUTANDAN PLAKET
Van'ın Çatak ilçesinde, 1989 Yılında Şehit düşen Jandarma Er Hakkı Keskin'in Bafra ilçesinin Doğanca Mahallesi Öğretmen Kamil Batmaz Caddesi Yılmaz Sokakta ikamet eden ailesine, Bafra Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve hayırsever vatandaşların yardımları ile Şehitin Babası Dursun Keskin ve Annasi Fatma Keskin yeni bir eve kavuştular ve evin açılışı iftardan önçe askeri ile törenle gerçekleştirildi.Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, evin yapımında katkıda bulunan 9 hayırsevere plaket takdim etti. Doğanca Mahallesi Öğretmen Kamil Batmaz Caddesi Yılmaz Sokakta bulunan evin bahçesinde iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeği öncesi Kur'an-ı Kerim okundu, dua yapıldı.
30 ŞEHİDİMİZ VE 16 GAZİMİZ VAR
Türk milletinin iki özelliğinden bahseden Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci ,Şehitlik ve Gazilik kavramı bizim için çok önemlidir. Bizim şanımız, büyüklüğümüz, şahitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesindedir. Onun için biz şehitlik kavramına, şehitlerimize dua ederiz. Türk milleti çok şehit vermiştir. Bizim Samsun ilimizde, şuanda 197 şehidimiz,131 tane gazimiz var. Bu sayılara göre de, Türkiye'de üçüncü sırada, Samsun içerisinde Bafra'da önemli sayıda şehitler ve gaziler vermiş. Bizim rakamlarımıza göre, Bafra'da 30 şehidimiz, 16 tane de gazimiz var. Bildiğim kadarıyla Bafra ilçesinde 17 tane sokağımız,3 tane caddemiz şehitlerimizin isimleriyle isimlendirilmiş, Samsun iliyle beraber, Bafra ilçesi de, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devletinin namusunu korumuş, evladını gözlerini hiç kırpmadan şehit olarak vermiştir. Bizim devletimiz ve Silahlı Kuvvetlerimiz şehitlerimizin annelerini ve babalarını birer emanet olarak görür. Bu şirin, küçük ama anladığım kadarıyla, Dursun amcanın ihtiyacını giderecek kadar güzel bir ev yapıldı. Ben katkıda bulunan bütün herkese, Türk Silahlı Kuvvetler adına teşekkür ediyorum, Dursun amca'ya bu zamana kadar, bu konuyu göremediğimiz için özür diliyorum diye konuştu.
'İFTAR YEMEĞİ VERECEĞİM'
Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise,1989 yılında, Van'ın Çatak ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Hakkı Keskin'in ailesinin Doğanca mahallesinde kullanılmayacak durumda olan evlerin yerine yeni bir ev yapıldığını söyledi.Katırcı," Hayırseverlerin evin yapımında katkı sağladılar.17 Temmuz'da şehit ailelerine yönelik iftar yemeği düzenleyeceğiz.Bu arada şehit ailesine evde sağlık ve huzur içerisinde yaşamalarını diliyorum"şeklinde konuştu.
KATILIM BÜYÜK İDİ
Şehit Hakkı Keskin'in ailesine yapılan evin teslim törenine; Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci,Bafra Kaymakamı Ali Katırcı.Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Jandarma Komutanı J.Albay Hacı Demirezen, Bafra Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Şehit Gazileri Daire kısmı amiri Albay Saffet Akçin, Bafra Askerlik Şube Başkanı Serkan Savaş, Bafra İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Volkan Yıldırım, Şehit Gaziler Astsubayı Erdoğan Kapusuz, Sosyal Hizmet Uzmanı Tayfun Tazegül, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim kurulu Başkanı Saadet Var, Sulh Ceza Mahkemeleri hakimi Selçuk Saltek,Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner ve davetli vatandaşlar katıldı. Köksal ÖNER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.