TÜBA'dan akademisyenlerle dayanışma mesajı

TÜBA'dan akademisyenlerle dayanışma mesajı
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto eden ABD'deki üniversite öğrencileri ve akademisyenlere karşı sergilenen tavra tepki gösterdi.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto eden ABD'deki üniversite öğrencileri ve akademisyenlere karşı sergilenen tavra tepki göstererek, barışçıl protesto hakkını kullanan öğrenciler ve akademisyenlerle dayanışma içinde olduklarını bildirdi. TÜBA'dan yapılan açıklamada, ABD'de barışçıl protesto gösterilerine katılanlara yönelik müdahalelere ilişkin değerlendirmede bulunuldu. Açıklamada, son 6 ayda Gazze Şeridi'ndeki masum insanların karşılaştığı sistematik soykırım başta olmak üzere zor koşullara tepki olarak ABD'deki üniversite öğrencileri ve akademisyenler tarafından barışçıl gösteriler düzenlendiği anımsatıldı.

Columbia, Emory, Yale, New York ve Harvard gibi üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin, düşmanlıkların sona erdirilmesi çağrısında bulunduğu, üniversitelerinden İsrail ile bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "TÜBA, bu öğrencilere ve akademisyenlere yönelik rapor edilen şiddet olaylarına ilişkin haberleri endişeyle izlemektedir. Haberlere göre, öğrenciler ve akademisyenler gözaltına alınmış, gösterilerin dağıtılması amacıyla adı geçen üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmiştir. TÜBA, barışçıl protesto hakkını kullanan öğrenciler ve akademisyenlerle dayanışma içinde olduğunu vurgulamaktadır. TÜBA, barış ve insan hakları arayışı temelinde düzenlenen bu öğrenci gösterilerine karşı gösterilen aşırı tepkilerden dolayı derin bir rahatsızlık duymaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.